Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Minciunele

Retete si gust

Miniciunele, uscatele, fundite. Va mai aduceti aminte de ele? Este acel "dulce" simplu. Este atat de impamantenit la noi, incat ai putea crede ca romanii l-au inventat. Ei bine, il savureaza la fel de mult si italienii (Carnivale) si unguri (Csoroge), cum ii spun ei, nu exista casa de italian sau unguri fara o minciunica, doua, pe masa. Evident, aceasta este doar una din miile de variante de retete existente.
Minciunele
Minciunele

Ingrediente:

4 1/2cani faina
1lingurita praf de copt
113 gr unt nesarat, topit
3/4 cana vin alb
1/4 cana rom 
2 linguri zahar
2lingurite extract de vanilie
2 oua mari, la temperatura camerei

ulei vegetal

zahar pudra

Mod de preparare:

.

  1. Faina si drojdia se amesteca intr-un castron.
  2. In alt castron, se omogenizeaza untul topit, vinul, romul, zaharul, vanilia si ouale.
  3. Se adauga, pe rand, cate 1 cana de faina peste amestecul de ou si se mixeaza cu furculita, pana se termina faina. Aluatul obtinut se framanta cu mana, in castron, pana devine moale si elastic. Daca e prea lipicios, se mai poate adauga faina, pana se obtine consistenta dorita. Se acopera cu un prosop si se introduce in frigider, cel putin 30 minute.
  4. Pe suprafata de lucru se presara faina si se intinde o foaie de 3 mm grosime. Cu un cutit de patiserie se taie fasii lungi de 15 cm si late de 2,5 cm. Apoi, se face o taietura in lungime, in mijlocul fasiei de aluat, de aproximativ 5 cm. Prin aceasta fanta, se petrece unul din capetele fasiei de aluat si se trage pana la baza, obtinand o fundita.
  5. Intr-un tuci de 2 kg se toarna aproximativ 10 cm de ulei si se asaza pe aragaz, la foc mediu.
  6. Cand uleiul s-a incins, minciunelele se introduc in transe, astfel inca sa se evite o “aglomeratie” prea mare. Se invart constant cu o spumiera si se lasa 1-1 ½ minute, pana devin aurii, apoi se scot din tuci.
  7. Se pun intr-o tava incapatoare, tapetata cu prosoape de hartie pentru a indeparta uleiul in exces. Se lasa 5-10 minute, apoi, cat sunt calde, se presara cu zahar pudra si se pot servi.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!