Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cartofi cu smantana si parmezan

Retete si gust
Daca iti plac cartofii si nu concepi sa treaca o saptamana fara sa te bucuri de gustul lor, iti propunem o reteta delicioasa de cartofi. Se prepara usor si sunt atat de buni incat nu te vei mai satura de ei. Daca ai pofta de ceva bun, incearca aceasta reteta delicioasa de cartofi.
Cartofi cu smantana si parmezan
Cartofi cu smantana si parmezan

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi
  • 170g kaiser
  • 1 ceapa mica
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • 150 g de parmezan
  • 2 oua
  • ½ lingurita nucsoara
  • sare
  • piper
  • patrunjel tocat
  • 2 linguri de unt

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180oC si unge o tava potrivita ca dimensiuni cu unt.
Pune cartofii la fiert in apa cu sare. Lasa-i sa fiarba pana cand sunt aproape gata. Strecoara-i, clateste-i cu apa rece si curata-i de coaja. Taie-i apoi felii sau cubulete, dupa preferinte.
Intr-un bol incapator amesteca smantana cu ouale si parmezanul. Amesteca totul foarte bine, apoi adauga nucsoara, si asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Taie ceapa julienne si pune-o la calit in untul ramas. Cand devin usor sticloasa adauga kaiserul taiat bucatele si lasa totul la calit pana cand carnea incepe sa se prajeasca. Adauga si cartofii peste acest amestec si continua sa gatesti totul timp de inca un minut, apoi stinge focul.
Lasa-i sa se raceasca putin, apoi adauga amestecul de smantana cu ou si parmezan peste acestia si amesteca-i usor. Pune compozitia in tava si da totul la cuptor timp de 30 de minute, sau pana cand se rumenesc la suprafata.
Cand sunt gata, presara patrunjel proaspat tocat pe deasupra.
Serveste cartofii calzi, alaturi de o salata de rosii.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!