Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ficat de porc cu sos

Retete si gust

Ficatul de porc prajit poate fi uneori tare si inecacios iar acest lucru ne determina sa fim destul de reticenti atunci cand vine vorba de prepararea lui. Insa putem elimina in mare parte acest neajuns tinand ficatul de porc in lapte.                                                                                               

Ficat de porc cu sos

  • 300 g ficat de porc
  • un pahar lapte
  • 4 linguri pasta de tomate
  • o lingura faina
  • o lingurita cimbru
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • ulei, sare si piper
Mod de preparare:

Taiem ficatul de porc in suvite de marimea si grosimea dorita. Punem bucatile de ficat intr-un vas, adaugam laptele si lasam ficatul sa stea in lapte minim 30 de minute. Punem cateva linguri de ulei la incins in tigaie si adaugam bucatile de ficat.
Prajim ficatul pe ambele parti circa cinci minute, pana cand isi schimba putin culoarea, apoi il scotem din tigaie. Taiem ceapa si o punem la calit in uleiul in care am prajit ficatul, iar in momentul in care ceapa incepe sa se inmoaie adaugam o lingura de faina si amestecam bine pentru a nu ni se forma cocoloase in sos. Apoi peste "sosul" de ceapa si faina punem bucatile prajite de ficat de porc si doua-trei linguri de apa, in functie de cat de gros ne dorim sa fie sosul.
Tinem ficatul de porc la foc inca cinci-zece minute, apoi adaugam patru linguri cu pasta de tomate, cu putina vin. Mai lasam apoi ficatul de porc cu sos sa fiarba zece minute, iar cand este gata adaugam o lingurita cu cimbru si usturoiul taiat feliute. Dupa ce luam tigaia de pe foc, o acoperim cu un capac si o tinem asa vreme de cateva minute pentru a-si lasa gustul condimentele in ficatul de porc cu sos.
Spor la gatit si va astept sa reveniti!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!