Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

FRIGARUI DE PUI CU SOS DE MASLINE SI TELEMEA

Retete si gust
Un condiment pentru pui nou, un sos nou. Nici nu stiu care din cele doua mi-a placut mai mult.
PUI
FRIGARUI DE PUI CU SOS DE MASLINE SI TELEMEA

Ingrediente:

500 gr pulpe de pui superioare dezosate
2 linguri rase iaurt
2 linguri ulei
1 lingura suc de lamaie
sare
Condiment pentru pui
1 lingura piper negru macinat
1 lingura ienibahar macinat
1/4 lingura chimion macinat
1/4 lingura coriandru macinat
1/4 lingura nucsoara macinata
1/4 lingura scortisoara macinata
1 lingurita boia
1/2 lingurita fulgi de ardei iute
Sos de masline si telemea
50 gr masline verzi fara samburi
50 gr telemea cremoasa de oaie
1 ardei semi-iute
3 fire patrunjel
4 linguri ulei masline extravirgin
piper negru
Portii: 2

Mod de preparare:

  1. Se amesteca ingredientele pentru condiment. Va rezulta mai mult condiment decat e nevoie in aceasta reteta, se va pastra intr-un borcan.
  2. Se taie fiecare pulpa in 3-4 bucat.
  3. Intr-un bol se amesteca iaurtul cu uleiul, sucul de lamaie, 1/2 lingura din condimentul preparat la pct. 1 si sare. Se adauga 3-4 linguri de apa, doar cat amestecul sa nu fie pastos, sa fie mai fluid ca sa nu se incleieze pe carne.
  4. Se adauga puiul in marinata si se amesteca bine. Se lasa la marinat minim 1 ora.
  5. Se insira bucatile de pui pe frigarui cu 4-5 bucati pe fiecare frigaruie metalica.
  6. Se incinge o tigaie grill timp de 5 minute pe foc mare, fara adaos de grasime. Cand tigaia e gata, se da focul la mediu spre mic si se adauga frigarui, la distanta unele de altele ca sa nu le inghesuiti. Se prajesc aprox. 4 minute pe fiecare parte, pana sunt fain rumenite si apoi inca 30 secunde pe laterale.
  7. Pe masura ce sunt gata, se scot frigaruile pe platou si se acopera cu folie de aluminiu.
  8. Se lasa sa stea cateva minute, pana atunci se pregateste sosul.
  9. Se toaca maslinele in jumatate pe lungime si apoi semi rondele. Se adauga patrunjelul si ardeiul tocate marunt. Se adauga adauga uleiul de masline si se amesteca. Se sfarma telemeaua si se adauga piper negru. Se amesteca iar.
  10. Se servesc frigaruile calde cu sos si lipie.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!