Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PRAJITURA CU NUCA SI CREMA DE CAPPUCCINO

Retete si gust
Prajitura cu nuci si crema de cappuccino este un rasfat de duminica sau pentru o zi cu cei dragi. Combinatia de nuca si cappuccino este geniala, iar daca sunteti iubitori de cappuccino, puteti chiar mari putin gramajul de cappuccino din reteta.
PRAJITURA
PRAJITURA CU NUCA SI CREMA DE CAPPUCCINO
Ingrediente:
Pentru blat:
  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 2 plicuri de cappuccino
  • 50 g nuca prajita si macinata
  • 50 g nuca prajita si sfaramata
  • 1 plic praf de copt
Pentru crema:
  • 225 g zahar
  • 250 g margarina
  • 3 oua
  • 5 plicuri de cappuccino
Pentru sirop:
  • Suc de portocale si rom
  • Strat de frisca pentru ornat:
  • 2 plicuri frisca
  • 350 ml lapte rece
Mod de preparare:
Preincalziti bine cuptorul si tapetati o tava cu hartie de copt
Blat:
Intr-un bol, cerneti faina impreuna cu praful de copt si amestecati-le cu cappuccino. Bateti albusurile spuma tare, adaugati zaharul si rebateti pana se intareste. Adaugati pe rand galbenusele si bateti usor, apoi inglobati cu o lingura amestecul cu faina, iar lasfarsit amandoua felurile de nuca. Turnati amestecul in tava pregatita si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru circa 20-25 min sau pana ce este copt si trece testul cu scobitoarea. Scoateti din tava pe un gratar si lasati la racit.
Crema:
Puneti intr-un vas la bain-marie ouale intregi si zaharul, amestecand continuu, apoi dupa cateva minute adaugati cappuccino. Lasati pe baia de aburi circa 15 min frecand continuu, pana se ingroasa bine. Lasati sa se raceasca complet, apoi adaugati pe rand cate 1 lingura din crema, in untul frecat spuma, omogenizand de fiecare data.
Insiropati bine blatul. Puneti deasupra crema, apoi frisca batuta spuma tare cu laptele si decorati cu putin praf cappuccino. Dati la rece pana la servire.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!