Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

GALUSTE CU BRANZA

Retete si gust
Cele mai bune galuste cu branza de vaci si pesmet. Reteta de preparare a galustelor o gasesti aici. Reteta originala m-am oprit la aceasta. Pe langa faptul ca este un desert sanatos, familia si prietenii dragi vor fi incantati.
galuste
GALUSTE CU BRANZA

Ingrediente

Aluat
200 gr faina
100 ml apa
1/2 ou
1 lingurita ulei
1/4 lingurita sare
Umplutura
200 gr branza proaspata de vaca
1 lingura smantana acra
2 linguri zahar
1/2 ou
scortisoara
Pesmet
50 gr unt
150 gr pesmet auriu
3-4 linguri zahar
Bucati: 9 de lungime 7 cm

Mod de preparare

  1. Bateti ca pentru omleta un ou mare si folositi jumatate la aluat si jumatate la umplutura
  2. Se pune faina intr-un bol si se face o gaura in mijloc. Acolo se adauga sarea, oul batut, uleiul si apa. Se trage treptat faina peste apa, amestecand cu degetele pana aluatul se leaga.
  3. Se framanta aluatul cu mana pana e omogen. Exclusiv cu mana, framantati-l macar 10 minute.
  4. Se pune aluatul pe masa de lucru data cu faina si se acopera cu un bol. Se lasa sa stea intre 1 si 5 ore.
  5. Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele cu o furculita pana e omogena si nu mai exista bulgarasi mari de branza.
  6. Intr-o tigaie larga topitit untul. Cand e incins, adaugati pesemetul si prajiti-l amestecand mereu timp de 2-3 minute. Adaugati zaharul si mai prajiti inca 1 minut. Trageti tigaia de pe foc.
  7. Puneti pe foc o oala cu multa apa si putina sare. Aduceti la fierbere.
  8. Pe masa se pune o fata de masa mare si se pudreaza cu putina faina.
  9. Se aseaza bucata de aluat in mijloc si se intinde la inceput cu sucitorul, cat puteti de mult. Apoi se continua intinderea cu mainile: bagati pumnul sub foaia de aluat si trageti catre margine. Mergeti asa de jur imprejurul foii pana obtineti o foaie mare si foarte subtire, astfel incat sa fie transparenta.
  10. Taiati marginile groase ale foii cu o foarfeca sau cu cutitul.
  11. Ungeti 2/3 din foaie cu umplutura de branza. Va rezulta un strat subtire de umplutura, e ok asa.
  12. Rulati foaia incepand dinspre parte cu umplutura si ajutandu-va de fata de masa.
  13. Taiati ruloul bucati de lungimea 7 cm folosind marginea unei farfurii, astfel taieturile se vor sigila cat de mult posibil, asta fiind important avand in vedere ca bucatile urmeaza sa fie fierte; chiar daca nu sunt sigilate perfect toate capetele, branza nu va iesi afara.
  14. Cand apa fierbe viguros, dati focul al mic sub oala si astepati sa se opreasca din clocotit. Atunci puteti incepe sa puneti galuste in oala. Puneti-le astfel incat sa nu fie inghesuite in oala, iar daca e cazul fierbeti-le in transe. Fierbeti-le timp de 5 minute.
  15. Scoateti galustele cu o paleta cu gauri din apa, sa se scurga bine. Asezati-le pe rand in tigaia cu pesmet. Cu mana tavaliti-le usor prin pesmet cat sunt fierbinti, galustele sunt fragile, deci manevrati-le usor, pana se acopera complet.
  16. Asezati-le pe un platou. Sunt bune caldute sau reci.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!