Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PASTE/TAITEI CU CARNE TOCATA

Retete si gust
O masa delicioasa in spirit familiar, alaturi de cei dragi: o portie de Paste/taitei cu carne tocata.
paste/taitei
PASTE/TAITEI CU CARNE TOCATA

Ingrediente

  • 400-500 g paste/taitei
  • 65 g parmezan ras
Pentru tocanita
  • 55 g unt
  • 55 g sunca/bacon tăiat mărunt
  • 1 morcov mare tocat mărunt
  • 1 tulpină de țelină tocată mărunt
  • 1 ceapă mare tocată mărunt
  • 100 g carne tocată macră de mânzat/vită
  • 100 g carne tocată de porc
  • 1 pahar de vin roșu sec
  • puțină supă de pui/vită
  • 3 linguri pastă de roșii
  • sare și piper după gust

    Mod De Preparare

    Într-o cratiță/tigaie mare, topește la foc mic untul. Adaugă sunca/bacon, morcovul, țelina și ceapa - desigur, în prealabil tăiate - și lasă-le la călit timp de 10 minute.
    Pune și carnea tocată, amestecând ușor și continuu cu o lingură de lemn ca să le separi în bucăți mai mici. Călește-le timp de 15 minute, amestecând din când în când, până se rumenește ușor carnea tocată. Toarnă vinul și lasă-l să clocotească un pic ca să se evapore alcoolul. Pentru ca amestecul să nu se lipească de cratiță, adaugă puțină supă de pui/vită. Adaugă și pasta de roșii și încă un pic de supă - pentru a da o consistență de sos -. Lasă la foc mic, semi-acoperind cratița, timp de 1 oră și jumătate.
    Când sosul e aproape gata, pune la fiert pastele/taitei conform instrucțiuinilor de pe pachet.
    În acest timp, dacă sosul și pierde din consistența lichidă, mai adaugă supă. La final, înainte să scoți de pe foc, pentru a face sosul mai cremos, mai adaugă un pic de supă și amestecă ușor.  Asezonează cu sare și piper.
  • Pastele/taitei făcute conform instructiunilor se adaugă peste sos și se amestecă ușor.
  • Se servește cu parmezan ras pe deasupra fiecărei porții în parte.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!