Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Salata cu ton

Retete si gust
Acest tip de salata cu ton, mi-a placut in special cea de la mare, a fost inspiratia pentru aceasta reteta.
Salata cu ton

Ingrediente
Salata cu ton

4 cartofi (cca 500 gr)
2 morcovi (cca 200 gr)
100 gr mazare (congelata)
75 gr masline verzi (simple sau umplute cu ardei)
150 gr ton din conserva (de calitate!)
sare, piper negru
Dressing
250 gr maioneza (4-5 linguri generoase)
150 gr ardei copt rosu (piquillo sau kapia)
2 linguri suc de lamaie

Preparare
Salata cu ton

  1. Se fierb cartofii in coaja pana furculita intra usor in ei. Dupa ce se racoresc se curata de coaja si se toaca cubulete marunte. Se pun intr-un bol.
  2. Intr-o craticioara separata se fierb morcovii intregi pana furculita intra usor in ei. Se adauga mazarea si se fierbe 2 minute. Se singe focul si se pune capacul. Se lasa sa se racoreasca.
  3. Se toaca morcovii cubulete marunte. Se pun peste cartofi.
  4. Se scurge mazarea si se adauga si ea in bol. Se presara totul cu sare si piper negru si se amesteca usor, sa nu se striveasca prea tare legumele.
  5. Se toaca maslinele si se adauga peste legume. Se faramiteaza tonul si se adauga si el. Se amesteca iar totul. Se gusta de sare si piper.
  6. In robot/blender se pune ardeiul copt si 1 lingura de maioneza. Se mixeaza bine, pana e fin. Se adauga restul de maioneza si sucul de lamaie si se mai mixeaza. Gustati dressingul si dregeti-l de sare si suc de lamaie. Daca dressingul e prea ferm adaugati 1-2 linguri de apa si mixati iar.
  7. Turnati mare parte din dressing peste legume si amestecati usor.
  8. Asezati salata intr-un bol larg sau pe un platou. Turnati deasupra restul de dressing si nivelati.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!