Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pui grill

Retete si gust
Trebuie NEAPARAT sa puneti hartie de copt in tava, sub pulpe.
Pui grill

Ingrediente
Pui grill

12 pulpe inferioare (ciocanele)
1/2 lime (sau 1/4 lamaie)
1/2 lingurita garam masala (optional)
1/2 ceapa (optional)
sare
Marinata
200 gr iaurt gras
1 lingura varf pasta de ceapa
putin colorant rosu (optional)
2 linguri ulei
1 lingurita coriandru macinat
2 lingurite boia dulce
1/2 lingurita chimion macinat
1/2 lingurita chili pudra
1/2 lingurita turmenic
1/2 lingurita piper negru macinat
1 bucatica baton scortisoara de 2 cm
1 pastaie cardamom verde
2 foi dafin

Preparare
Pui grill

  1. Se curata pulpele de piele. Se fac 3 incizii in fiecare pulpa, in zonele mai carnoase, astfel incat marinata sa patrunda si in acele zone. Incizia trebuie sa ajunga pana la os. Aveti grija sa nu incepeti sau sa terminati de la margine! Incizia trebuie sa fie pe centrul pulpei.
  2. Se presara sare pe fiecare pulpa si se maseaza ca sa intre si in incizii.
  3. Se stropesc pulpele cu sucul de lime si se maseaza iar un pic sa se acopere bine de suc.
  4. Se macina in masina de cafea toate condimentele uscate pentru marinata. Se mixeaza condimentele in iaurtul amestecat cu pasta de ceapa si colorant rosu daca aveti.
  5. Se toarna marinata peste pulpe si se maseaza bine, astfel incat fiecare pulpa sa fie bine acoperita. Se adauga uleiul si se mai maseaza un pic.
  6. Se da la frigider minim 4 ore, ideal insa ar fi 24 ore.
  7. Se pun pulpele scurse in tava cu hartie de copt si se coc 30 minute la 220C.
  8. Se scot pulpele din cuptor si se presara cu putina garam masalam daca doriti sa intensificati aromele.
  9. Se incinge o tigaie grill unsa cu un strop de ulei si se adauga feliile de ceapa. Se prajesc pulpele pe ambele parti pana prind urme de gratar.
  10. Pentru mai mult efect vizual si auditiv, se servesc la masa direct din tigaia grill, insotite de orez si raita cu menta.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!