Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Găluşte din orez cu carne de vită

Retete si gust
Găluşte din orez cu carne de vită

Ingrediente

2 căni orez
2 cepe
200 g ciuperci
150 g şuncă
500 g carne de vită tocată
2 linguri pastă de tomate
1 legătură pătrunjel verde
150 g parmezan sau caşcaval ras
3 linguri ulei de măsline
3 ouă
2 gălbenuşuri
ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
făină
pesmet
sare
piper

 Mod de preparare

Mai întâi se pune orezul la fiert în trei căni cu apă şi cu o linguriţă de sare. Se lasă să se răcească bine şi se pune într-un bol.

Se rade parmezanul sau caşcavalul peste orez, se pun gălbenuşurile, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se omogenizează foarte bine.

Ceapa se toacă mărunt, ciupercile se taie bucăţi mici şi subţiri, iar şunca se taie cubuleţe. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi se călesc împreună. Se lasă să scadă zeama şi se pune carnea tocată. Se amestecă şi se toarnă 200 ml de apă.

Se lasă să fiarbă 20 de minute, până scade zeama. Se adaugă pasta de tomate, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se mai lasă 2-3 minute. Se pune la final pătrunjelul verde tocat mărunt. Se lasă să se răcească.

Se ia o lingură din compoziţia de orez, se aşază în palmă şi se aplatizează puţin cu lingura. Se pune o lingură din compoziţia de carne, se acoperă cu orez şi se dă forma rotundă. Se continuă aşa până se termină ingredientele.

Găluştele se trec prin făină, prin ou bătut şi la final prin pesmet. Se prăjesc în baie de ulei de floarea-soarelui încins şi se scot pe prosoape absorbante.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!