Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Chiftelute de miel/ied cu orez si sos de iaurt

Retete si gust

CHIFTELUTE DE MIEL/ IED CU OREZ SI SOS DE IAURT

INGREDIENTE:
Pentru chiftelute:
700 g carne tocata de miel/ ied
1 felie franzela inmuiata usor in apa
1 ceapa medie tocata
2 catei usturoi pisati
1 lingura patrunjel verde tocat
1 lingura menta praoaspata tocata
1/2 lingurita oregano
1/2 lingurita chimen macinat
1/2 lingurita coriandru parf
sare
piper
3 lingurite sos soia
1 ou
4 linguri faina
ulei pentru prajit
Pentru orez:
400 g orez
2 linguri unt
1 ceapa medie tocata fin
1 /4 lingurita praf scortisoara
1 varf cutit chimen macinat
putin oregano uscat
sare
piper proaspat macinat
1 litru supa legume/pui/ apa
Pentru sos:
300 g iaurt gros (grecesc)
2 linguri apa rece
100 g castravete ras fin (stors de lichid)
sare
piper proaspat macinat
2 linguri ulei de masline
Pentru servit:
seminte de rodie
frunze de menta
PREPARARE:
Amestecam carnea tocata cu painea, ceapa si usturoi si condimente uscate, apoi adaugam ou, patrunjelul verde si menta tocate.

Amestecam pana la omogenizare, apoi modelam bilute mici pe care le tavalim prin faina. Le prajim in ulei incins si le lasam apoi pe un prosop de bucatarie sa fie absorbit surplusul de ulei.

Pregatim orezul calind in unt ceapa, apoi orezul. Adaugam 1 cana supa si lasam sa fiarba pana aceasta este absorbita, apoi adaugam treptat supa pana acesta este fiert. Cu 2-3 minute inainte sa operim focul adaugam si condimentele. Lasam orezul sa astepte pana pregatim sosul, amestecand toate ingredientele.

Mancam chiftelutele din carne de miel cu orezul cald si sos din iaurt, avand grija sa presaram cateva seminte de rodie si frunze de menta in fiecare farfurie.
Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!