Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ciorba betivan

Retete si gust
Ciorba betivan

Ciorba betivan
     Nu contează dacă există o mahmureala din prima zi a anului sau nu , noul an începe bine atunci când ai pus prima mâncare fierbinte în stomac , cu o , ciorba betivan picanta . Care incă mai poate învia pe cei morți , și nu în zadar s-a numit atât de util împotriva mahmurelii, încăpățânate ca o aspirină . Tu ar trebui sa o pregătesti cu o noapte înainte și sa o lasi să stea o noapte, chiar și pentru sarmale , acest lucru este bun pentru odihnă și reîncălzire . Sărate , practic , nu este necesar sa adaugi sare , deoarece obscenitățile afumate sint suficient de sarate , dar uneori,totusi gusta ! Având în vedere că este extrem de semnificativă și satisfăcătoare , în sine, este o perfectă mincare de pranz / mic dejun ( atunci când ne-am trezit ... )  



Ingrediente

  •     500 gr varza murata
  •     300 gr carne de vita
  •     2 felii jambon din mincarea de cu o zi inainte (vezi reteta - sarmale cu jambon)
  •     1 buc cirnati din mincarea de cu o zi inainte (vezi reteta - sarmale cu jambon)
  •     6 sarmale din mincarea de cu o zi inainte (vezi reteta - sarmale cu jambon)
  •     1 ceapa mare
  •     3 catei de usturoi
  •     2 cesti smantana
  •     1 ardei gras rosu
  •     1 ardei gras verde
  •     1 ardei gras galben
  •     1 ardei iute
  •     4 frunze de dafin
  •     3 cartofi (optional)
  •     piper
  •     chimion
  •     sare



  Mod de preparare

    Se taie in cubulete mici carnea de vita.
    Într-o oală mare, începe să fierbi, aproximativ 4 litri de apa, carnea de vita.
    Varza se spală dacă acestea este prea acra (de la caz la caz) si se taie in bucati si fisii.
    Când carnea este jumătate fierta, până se înmoaie , se adaugă varza, ceapa meruntita, cateii de usturoi pisati, ardei taiati cubulete, cartofi taiati cubulete (optional) si frunzele de dafin, piperul și chimenul la gust .
    Cârnați se taie în felii. jambonul si sarmalele in cubulete și la 20 de minute înainte de sfârșitul gătitului ( după aproximativ 40 de minute) , se adaugă in ciorba.
    Cind este aproape gata, se amesteca o jumatate de ceasca de smintina cu un polonic de ciorba si se adauga inapoi in ciorba.

    Sfaturi de consum : incalzesti-o după apariția ta din pat, gust-o si maninc-o lent, și apoi ascunde-te din nou sub capacele plapumei :) !

    Se serveste cu multa smintina.

    Va doresc pofta buna
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!