Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Sarmale cu jambon

Retete si gust
Sarmale cu jambon



Sarmale cu jambon
Una din mincarurile mele preferate sint sarmalele.
Am mincat sarmale preparate in foarte multe moduri, dar cele mai gustoase au fost acelea facute in cuptor.
Asa ca am hotarit sa impartasesc si cu voi aceasta reteta.



Ingrediente:

  • 650 gr carne tocata de porc
  • 150 gr slanina cruda
  • 200 gr jambon afumat si uscat de casa
  • alte 4 felii cit o jumatate de palma si cam de jumatate de cm, jambon afumat si uscat, de casa
  • 4 buc cam de 7-8 cm de cirnati afumati si uscati de casa
  • 1 varza mare murata
  • 3 buc ceapa potrivita
  • 40 ml ulei
  • 1 ceasca pentru ceai de orez
  • 10 gr delicat de legume
  • cimbru, o lingura rasa
  • sare dupa gust, daca este nevoie
  • boia, 2 linguri
  • citeva bobe de piper
  • 1 ardei gras rosu, taiat in cubulete mici
  • 150 gr de smintina
  • 100 gr de cascaval afumat


Mod de preparare:

Se spala varza, se curata de cotor, se aleg foiile pentru sarmalute. Ce ramine se taie marunt.

Cele 150 gr de slanina se toaca marunt, cele 200 gr de jambon se taie in cubulete cam cit o unghie, la fel si ardeiul gras.

Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga orezul, cubuletele de ardei gras delicatul si se lasa 2 min pe foc. Se ia apoi si se lasa la racit. Dupa care se adauga carnea, slanina, cubuletele de jambon, boiaua si cimbrul. Se amesteca bine. Aceasta compozitie se imparte pentru fiecare foaie de varza, de marimea pe care o doriti.

Se impaturesc sarmalele, introducandu-se capetele in interior. Se aseaza intr-un vas de tuci 2 randuri de frunze intregi de varza, se pun boabele de piper, se aseaza un rand de sarmale, in forma petalelor de floare. Deasupra se pune niste varza tocata, se aseaza feliile de jambon, se mai aseaza un rind de sarmale, se pune niste varza tocata, se pune bucatile de cirnati, se pune ultimul rind de sarmale, se pune niste varza taiata si se acupera cu niste frunze de varza, se adauga apa calduta astfel incat sa le acopere. Se pune pe foc, pina da in clocot,iar pe urma se introduce la cuptor si se lasa 2 ore. Daca mai este nevoie, se adauga apa si sare. Cind sint gata se amesteca smintina cu niste zeama din sarmale si se toarna peste ele. Se lasa inca 10 min.

Se servesc cu putin cascaval ras pe deasupra, numai cui ii place.

Va doresc pofta buna.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!