Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Supa cu carne de vita

Retete si gust
Supa cu carne de vita

Supa cu carne de vita
O supa foarte gustoasa. Eu ii mai spun, supa de dumineca sau supa care da putere.

Eu o pregatesc dumineca, fiind usor si relativ repede de pregatit.

Multi medici o recomanda si bolnavilor tintuiti la pat, dar este indicata si coppiilor, ea fiind foarte gustoasa.

Ingrediente:

- 1/2 kg de carne de vita cu putina grasime pe ea
- 2 buc oase de vita cu maduva in ea
- 1 punga de 0,250 kg de taitei suptiri si lungi cu oua
- 4 morcovi potriviti ca marime
- 3 radacini de patrunjel potriviti ca marime
- 2 radacini de pastirnac potriviti ca marime
- 1 telina radacina potrivita ca marime
- 1 cartof potrivit ca marime
- 1 ceapa potrivita ca marime
- 4-5 boabe de piper
- 1 cub delicat pentru supe
- piper macinat
- sare
- 1 ardei iute



Mod de preparare:

Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala de 4 litri cu un praf de sare.

Toate zarzavaturile, se curata, se spala, se lasa intregi si cind carnea este pe 3/4 fiarta, se adauga in oala, asa intregi.

In timpul fierberii, cu o paleta strecurator, scoateti spuma care se formeaza, din cind in cind.

Cind carnea si zarzavaturile sunt aproape gata, adaugati boabele de piper, cubul de delicat si oasele cu maduva, bine spalate. Gustati si eventual sarati, daca este nevoie.

Cind totul este fiert, scoateti intr-o oala mai mica niste supa si fierbeti in ea taiteii.

Supa se strecoara de toate ingredientele din ea si daca are un aspect fara spuma deasupra si ramine cu margele de grasime pe ea, ei bine, aveti nota 10 cu steluta.

Mod de servire:

Boabele de piper si ceapa se arunca, iar zarzavaturile, carnea si oasele se pun pe o tava si le serviti ca aperitiv, putin sarate. Din oase, scoateti maduva, o ungeti pe o felie de piine, o sarati si o mincati.

Maduva din oase, este de obicei putina, impartiti-o frateste, nu va certati pentru ea, asa cum facem noi de obicei. Se serveste prima, asa fierbinte cum este, pentru ca se raceste foarte repede.

Dupa aperitiv, serviti supa.

Puneti in farfurie niste taitei si umpleti-o cu supa fierbinte.

Cui ii place, poate sa puna in farfurie, o felie de ardei iute si un praf de piper macinat.

Felul principal care se potriveste, este friptura de costita cu piureu de cartofi si sos de bulion.

Pentru desert, merge un compot de pere si la sfirsit, o tarie.

Pofta buna !

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!