Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii de urmat pentru a găti și tu un astfel de preparat gustos și rapid.

Tigaie picantă de pui cu ciuperci și sos de roșii

Tigaie picantă de pui cu ciuperci și sos de roșii

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui
  • 200 gr ciuperci
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 ardei iute
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • puțin ghimbir răzuit
  • 250 gr roșii
  • câteva măsline
  • sare și piper
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • frunze de busuioc, pentru decor

Mod de preparare

Începe prin a pregăti toate ingredientele pentru a le avea la îndemână când te apuci de lucru.

Porționeză cele două pulpe de pui și condimentează-le cu sare și piper. 

Lasă-le apoi la „odihnit” 10-15 minute.

Între timp, șterge ciupercile cu prosoape de hârtie umezite, apoi feliază-le mai grosier, păstrând și cozile. 

Spală ardeiul gras, curăță-l și toacă-l cuburi. 

Curăță ceapa și toac-o solzișori. 

Curăță usturoiul și toacă doi căței în rondele. 

Păstrează un cățel de usturoi pentru savoarea de la finalul preparării. 

Opărește roșiile în apă clocotită, curăță-le de coajă și toacă-le cuburi. 

Pune măslinele în apă rece, doar dacă sunt foarte sărate.

Când ai toate ingrediente pregătite pentru tigaia picantă de pui cu ciuperci și sos de roșii, poți aprinde aragazul. 

Pune uleiul într-o tigaie adâncă, la foc mediu spre intens și rumenește rapid pulpele de pui în el. 

Întoarce-le de pe o parte pe cealaltă, pentru o rumenire uniformă. 

Transferă pulpele de pui în alt vas și acoperă-le. 

În locul lor, adaugă ceapa, rondelele de usturoi și ciupercile feliate. 

Sotează-le și pe acestea rapid, până când se pătrund, apoi adaugă ardeiul gras și roșiile tocate. 

Amestecă bine ingredientele pe foc, adaugă și două foi de dafin și ghimbir răzuit.

Acesta este momentul în care adaugi pulpele de pui, măslinele scurse și o ceașcă mică de apă. 

Acoperă tigaia și lasă ingredientele să se înăbușe la foc mediu, pentru 10 minute. 

Înainte de a stinge focul, înlătură foile de dafin, pentru ca ele să nu devină amare. 

Adaugă un cățel de usturoi răzuit și rondele de ardei iute, pentru un gust mai picant. 

După stingerea focului, pentru o aromă plăcută, dar și pentru un plus de prospețime, presară și câteva frunze proaspete de busuioc.