Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ficat de porc cu ciuperci si sos de mere servit cu garnitura de orez si stafide in cosulete de gogosari la otet

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Ficatul de porc cu ciuperci si sos de mere servit cu garnitura de orez si stafide in cosulete de gogosari la otet este o mancare cu carne delicioasa si complexa.

Ficat de porc cu ciuperci si sos de mere servit cu garnitura de orez si stafide in cosulete de gogosari la otet

Ficat de porc cu ciuperci si sos de mere servit cu garnitura de orez si stafide in cosulete de gogosari la otet

Ingrediente

  • -1 kg de ficat de porc
  • 3 bucati ceapa mare
  • 300 grame ciuperci de cultura
  • ulei
  • 6 mere mari
  • piper mozaicat
  • o cana de vin alb sau roze
  • Garnitura de orez cu stafide
  • -o canita de cafea plina cu orez
  • o ceapa mare
  • ulei
  • piper mozaicat
  • 100 grame stafide

    Mod de preparare

    Ficatul se taie in suvite subtiri de circa 2 cm, ciupercile feliute, ceapa cubulete mici,merele se curata si se taie cuburi mai mari.

    Ficatul bine condimentat cu piper, dar fara sare, se pune la prajit usor in ulei incins.

    Cand s-a rumenit putin se scoate intr-n vas si se lasa acoperit.

    Nu se insista cu prajitul intrucat se amareste daca e prea mult fiert.In uleiul unde am prajit ficatul punem ciupercile feliute si ceapa cu putina sare.

    Acoperim si fierbem la foc potrivit.Cand s-au inmuiat se adauga cuburile de mere.

    Dupa ce s-au patruns si merele adaugam bucatile de ficat si cana de vin. 

    Se lasa la fiert inabusit.

    Se invarte energic astfel incat merele sa se pasesze si in felul acesta sa se lege sosul.

    Se mai fierbe maximum 10 minute impreuna.

    Se poate servi asa adaugand putina smantana dulce alaturi sau facem o garnitura de orez cu stafide

    Garnitura

    Ceapa taiata marunt se pune la topit in ulei cu putina apa, sare si piper din belsug.

    Orezul trebuie sa fie picant. 

    Cand ceapa s-a inmuiat se dauga orezul spalat si se unduieste putin.

    Se stinge cu apa si se lasa la fiert.

    Cand este aproape inmuiat se dauga si stafidele.

    Se lasa la fiert,pana orezul s-a umflat complet si a absorbit toata apa.

    Asezam orezul in gaoacea de gogosari la otet si il servim alaturi de mancarica de ficat cu ciuperci si sos de mere.

    Ficatul de porc cu ciuperci si sos de mere servit cu garnitura de orez si stafide in cosulete de gogosari la otet se serveste la temeperatura camerii

    Pofta buna!



Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!