Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cartofi cu șuncă și cașcaval

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Astazi vreau sa va arat o metoda foarte simpla si rapida de a pregati reteta de cartofi cu șuncă și cașcaval, in varianta la cuptor, fara sa-i fierbeti dinainte si fara prajire. Sunca o puteti inlocui cu bacon, slanina afumata, sau orice mezel aveti la indemana, dar cred ca ati putea pregati reteta si fara ea.

Cartofi cu șuncă și cașcaval
Cartofi cu șuncă și cașcaval

Ingrediente:

Cartofi 1,5 kg

Morcovi 500 g

Ceapă medie 2 buc

Pătrunjel proaspăt 1 legătură

Ouă 4 buc

Smântână 200 g

Cremă de brânză 250 g

Cașcaval felii 12 buc

Șuncă felii 18 buc

Cașcaval ras 300 g

Sare și piper măcinat

Rozmarin uscat

Boia de ardei dulce

Mod de preparare:

Spălați și curățați de coajă 1,5 kg de cartofi.

Dați cartofii pe răzătoarea mare.

Stoarceți în palme cartofii rași pentru a elimina surplusul de zeamă.

Într-un castron încăpător puneți cartofii rași, 0,5 kg de morcovi rași, 2 cepe tocate mărunt și o legătură de pătrunjel proaspăt tocat.

Deasupra adăugați 4 ouă, 200 ml de smântână lichidă, sare, piper, rozmarin și boia de ardei dulce.

Amestecați totul până se omogenizează.

Luați o tavă de cuptor (43x33cm) și tapetați cu hârtie de copt.

Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius.

Asezați compoziția în tavă și întindeți uniform.

Băgați tava la cuptor la 180 grade Celsius pentru 45-50 de minute.

Scoateți tava din cuptor.

Cu ajutorul unui tocător răsturnați foaia de cartofi pe acesta și scoateți hârtia de copt.

Tăiați în 12 părți egale.

Pe fiecare felie de cartofi întindeți uniform câte o lingură de cremă de brânză.

Pe 6 felii de cartofi așezați pe rând câte o felie de șuncă, una de cașcaval și încă una de șuncă.

Deasupra așezați cele 6 felii de cartofi rămase.

Așezați din nou în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt.

Adăugați deasupra câte o felie de șuncă și cașcaval, apoi cașcaval ras.

Băgați tava si nou la cuptor, la 200 grade Celsius pentru 15 minute.

Scoateți din cuptor.

Serviți cartofi cu șuncă și cașcaval calzi.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!