Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PUI CHINEZESC CU SOS DE LAMAIE

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Probabil nu veti ajunge curand in China, dar veti dori sa sarbatoriti Noul An Chinezesc cu o reteta noua.

Din acest motiv va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru pui chinezesc cu sos de lamaie si va invit sa incercati aceasta reteta daca va plac sosurile dulci-acrisoare.

PUI CHINEZESC CU SOS DE LAMAIE

PUI CHINEZESC CU SOS DE LAMAIE

INGREDIENTE:

500 g piept de pui

80 g amidon

80 g faina

ulei pentru prajit

Pentru marinata si sos:

50 ml apa

30 ml suc lamaie

40 g zahar tos (sau 60g daca lamaia este foarte acra)

1 lingura vin chinezesc

1 lingura sos soia

Pentru finalizat sosul:

1 lingura miere albine

2 lingurite amidon

Pentru decor – optional

1 lingura seminte de sunsan

MOD DE PREPARARE:

Am taiat pieptul de pui julienne. Am presarat putina sare peste carne.Intr-un castron am pregatit o marinata din apa, soia, suc lamaie, zahar, vin chinezesc.

Am pus pieptul de pui in marinata, am amestecat astfel incat toate bucatile se ajunga in aceasta, apoi am pus vasul in frigider 30 minute.

In acest timp mi-am pregatit wok-ul pentru prajit, apoi am cernut intr-un bol faina si amidonul si le-am amestecat cu putina sare. Dupa 30 minute am pus pe rand bucatile de pui in faina cu amidon si le-am rostogolit pana s-au acoperit bine cu acestea. Am pastrat marinata pentru sosul final.

Am incins in wok ulei, am pus bucatile de pui si le-am prajit pana s-au rumenit uniform. Daca wok-ul este prea mic le prajiti pe rand.

Cand am terminat de prajit carnea, am turnat peste aceasta marinata in care am adaugat in prealabil mierea de albine si amidonul si am avut grija sa amesteca pana cand s-a dizolvat amidonul.

Am amestecat rapid in wok, avand grija ca toate bucatile de pui sa fie unse cu sosul de lamaie cu miere de albine. Intr-un minut am oprit focul, sosul dadea semne ca se ingrosa, apoi am presarat seminte de susan.

Am mancat imediat puiul chinezesc cu sos de lamiae, avand alaturi orez prajit cu oua si legume. Mancarea chinezeasca se mananca imediat, cand este gata, nu este la fel de gustoasa a doua zi.

Noua ne-a placut puiul chinezesc cu sos de lamaie. Sper ca o sa va placa si voua la fel de mult.

Va invit sa ma urmartiti!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!