Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ciuperci gratinate cu brânză și sos de smântână cu usturoi

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Astazi avem ceva fara carne, care se face tare simplu, ideal pentru pranz sau o cina rapida. Este o combinatie delicioasa si nu trebuie sa ma credeti pe cuvant, ci s-o incercati

Ciuperci gratinate cu brânză și sos de smântână cu usturoi
Ciuperci gratinate cu brânză și sos de smântână cu usturoi

Ingrediente: 

500 g ciuperci champignon, 

2 linguri de ulei, 

3 căței de usturoi, 

sare si piper dupa gust

Pentru sosul alb: 

200 ml lapte, 

20 g unt cu min.82% grăsime (pentru topit),

20 g făină, 

40 g parmezan, 

50 g unt (pentru completat), 

sare si piper alb dupa gust, 

100 ml smântâna pentru frișcă cu min. 30% grăsime

Pentru crusta: 

120 g cașcaval ras pentru crusta gratinată

Mod de preparare: 

 Ciupercile se spal sub jet de apa si se pun la scurs intr-o sita. Dup ace s-au scurs se curate de coaja,si se taie in  jumătăți sau sferturi. Se pun la încins intr-o tigaie 2 linguri de ulei, se adauga ciupercile, se asezoneaza cu sare si piper si se calesc circa 2-3 minute pana se rumenesc usor.  

Prepararea sosului. 

Se topeste untul intr-o cratita se adauga peste faina, sarea si se amesteca bine. Se dilueaza treptat amestecul cu lapte, parmezanul și se amesteca bine cu un tel să nu se formeze cocoloașe. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba la foc mic 5-6 minute. In timpul fierberii sosul se va ingrosa  și va trebui sa amestecati constant ca să nu se prindă de cratita. Dupa ce s-a ingrosat se opreste focul si se adauga sare si piper.  In compozitie se adauga smanana lichida ,usturoiul zdrobit si se amesteca pana se incorporeaza.

Se unge cu putin unt o tava dreptunghiulara,se pun ciupercile in tava si peste se toarna sosul alb. Peste sos se intinde uniform un strat gros de cascaval ras. Puteti folosi si mix de branzeturi cum ar fi Emmentaler cu Cheddar și parmezan. Se da tava la copt in cuptorul incins la 180 ° C si se coace circa 25-30 de minute. Sunt gata dupa crusta de cașcaval este aurie si frumos rumenită.

Va dorim pofta buna si spor la gatit!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!