Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cartofi la cuptor inveliti in bacon cu sunca si cascaval

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html  O reteta pe care trebuie neaparat sa o incercati. Reteta perfecta de cartofi la cuptor pentru orice gospodina care vrea sa-si impresioneze musafirii si familia.Daca da, afla ca sunt la fel de gustosi precum se aude. Reteta acestui preparat este super simpla dar rezultatul este de vis, atat ca gust dar si ca aspect.
Cartofi la cuptor inveliti in bacon cu sunca si cascaval

Cartofi la cuptor inveliti in bacon cu sunca si cascaval

Ingrediente:

  • 700 g cartofi feliati
  • 500 g cascaval ras
  • 240 g bacon sau pancetta
  • 250 g sunca presata
  • boia afumata
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper

Mod de preparare:
 
Asezam feliile de bacon sau pancetta incepand din centru tigaii spre exterior formand un
 Pastram 4-5 fasii de bacon pentru a le aseza la final. Asezam un strat de cartofi feliati dupa care ii condimentam cu sare, piper si boia afumat Venim peste cu un strat de cascaval ras si acoperim cu felii de sunca presata.  Punem un alt strat de cartofi feliati pe care ii condimentam cu sare, piper si boia afumata
 Acoperim cu un strat de cascaval ras dupa care punem sunca presata.

Cum se fac cei mai buni cartofi la cuptor

Venim cu un alt strat de cartofi feliati si ii condimentam cu sare, piper si boia afumata.
 
Punem cascaval ras si un strat de sunca presata dupa care acoperim cu ultimul strat de cartofi feliati.
 
Ii condimentam cu sare, piper si boia afumata dupa care punem ultimul strat de cascaval. 
 
Ultimul strat va fi unul de sunca presata. 
 
In centru punem cele 4-5 felii de bacon pastrate.

Acoperim cu feliile de bacon de la exterior spre centru. 

Punem un castron peste dar puteti sa folositi si un capac mai mic cat sa acopere centrul, il folosim ca fasiile sa nu se deplaseze.

Bagam tigaia sau tava in cuptorul preincins la 180 C pentru aproximativ o ora.
 
Odata scoasa tigaia de cuptor, scurgem excesul de grasime.
 
Cartofii la cuptor cu sunca si bacon se pot taia si servi. 
 
Se servesc atat calzi cat si reci, ca atare sau alaturi de o salata. 
 
Pofta buna!

Ce cartofi merg la cuptor?

Sunt recomandate ambele tipuri de cartofi, si cei albi dar si cei rosii. 

Cei albi insa sunt mai fainosi si se gatesc mai repede decat cei rosii.

Ce condimente se pun pe cartofi la cuptor?

Cartofii la cuptor se condimenteaza cu sare si piper. 

Pentru aceasta reteta noi am folosit si boia afumata. 

Merg foarte bine cu rozmarin, cimbru si chimion.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!