Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ficăței de pui cu ceapă la tigaie

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Organele sunt pe lista produselor pe care eu le apreciez mult. Și ficatul în mod special, chiar îmi place și în mod special acești ficăței de pui cu ceapă. E una dintre mâncărurile cu care am crescut, al cărei gust mă conectează cumva cu copilăria și întotdeauna voi găsi bucurie într-o porție de ficăței la tigaie.

Ficăței de pui cu ceapă la tigaie
 Ficăței de pui cu ceapă la tigaie

Ingrediente

  • 500 de grame de ficăței de pui
  • 150 de grame de ceapă (o ceapă mare), tocată mărunt
  • 40 de ml. de ulei
  • opțional, 1 linguriță rasă de paprika bună de ardei
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel verde tocat sau alte ierburi aromatice pentru presărat la final

    Mod de preparare

    Eu am folosit o caserolă de ficat de pui Fragedo, care conține cele 500 de grame de produs de pe lista de mai sus. Ficățeii sunt proaspeți și ambalați foarte bine (ceea ce chiar cred că are importanță, pentru un produs atât de sensibil cum este ficatul).

    Călirea cepei

    Pentru a optimiza timpul de lucru, primul lucru care trebuie făcut este călirea cepei. Până când ceapa se înmoaie bine, durează mai mult decât gătirea ficățeilor, de fapt. În acest timp, avem suficient timp ca să ne ocupăm și de pregătirea ficățeilor, firește, aruncând din când în când câte un ochi la ceapă și amestecând frecvent.

    1. Se încinge uleiul într-o tigaie largă și adâncă, pe foc mediu. Se adaugă ceapa tocată și se reduce imediat focul la minimum. Se călește ceapa la foc mic cam 12-15 minute, până se înmoaie bine, fără să se rumenească deloc. Dacă pare că are tendința să se rumenească, se adaugă peste ceapă 2 linguri de apă fierbinte și se continuă călirea sub capac.

    Pregătirea ficățeilor

    2. Cât ceapa se călește pe foc mic, ne ocupăm de călirea ficățeilor pentru rețeta de ficăței de pui cu ceapă. Aceștia se pun într-o sită și se spală bine sub jet moderat de apă rece, până când lichidul care curge este limpede. Se pune sita deasupra unui vas și se lasă câteva minute, să se scurgă bine de apă.

    3. Se zvântă ficățeii cu hârtie absorbantă. Nu uităm de ceapă, mai aruncăm câte un ochi spre tigaie! Odată bine zvântați, ficățeii se verifică bucată cu bucată, să nu aibă cumva fierea, vreunul dintre ei, pentru că ar amărî toată mâncarea. Ai mei nu au avut fierea, niciunul, dar am îndepărtat bucățile de grăsime și țesut conjunctiv care se țineau de ei. I-am tăiat apoi în bucăți aproximativ egale, ca să mă asigur că se vor găti în același timp.

    Gătirea ficățeilor

    4. Odată ceapa înmuiată bine, se adaugă în tigaie ficățeii, toți deodată.

    5. Eu presar peste acești ficăței de pui cu ceapă și puțină paprika, e absolut opțional, dacă nu vă place, lăsați-o deoparte. Atenție, însă, sub niciun motiv nu-i asezonați acum cu sare! Sarea va întări ficățeii de pui foarte tare și îi va face uscați și înecăcioși!

    6. După vreo două minute în tigaie, se întorc delicat ficățeii pe partea opusă. Cu grijă, pentru că nu ne dorim să-i sfărâmăm. Acoperim tigaia cu capacul și, la foc mic, îi gătim timp de 8, maximum 10 minute. Gătiți în exces, acești ficăței de pui se vor întări, își vor pierde textura cremoasă.

    7. În final, oprim focul și adăugăm sare și piper după gust, amestecând ușor ficățeii cu sosul. Se servesc calzi, presărați cu puțină verdeață, alături de garnitura preferată. Noi preferăm pentru servirea acestor ficăței de pui cu ceapă piureul de cartofi.

    Să vă fie de folos și poftă mare!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!