Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Chakalaka

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Chakalaka, este un preparat care combină perfect influențele puternice ale bucătăriei internaționale ale popoarelor olandez, englez și indian.  Aceasta este o versiune picantă a fasolei englezești. Rețeta, deși este una foarte simplă, îmbină o mulțime de gusturi și arome care îi dau o savoare specială.

Chakalaka
Chakalaka

Ingredinte

3 cepe galbene, tăiate în cubulețe medii
3 ardei grași verzi, tăiați în cubulețe medii
4 roșii, tăiate în cubulețe medii
2 căței de usturoi, tocați mărunt
3 morcovi, decojiți și dați pe răzătoarea mare
¼ ceașcă de ulei vegetal
2 cești de sos de roșii
½ ceașcă de zahăr brun
½ ceașcă de oțet de mere
praf de curry
4 frunze de dafin
sare, după gust
piper negru, după gust
1 litru de apă
4 conserve de fasole, de 400g.

Mod de preparare

Se pune pe foc o oală de dimensiuni medii și se adaugă ¼ cană de ulei când oala s-a încins. Când se încinge uleiul, se adaugă ceapa galbenă tăiată cubulețe și se sotează până devine translucidă.
 
Se adaugă ardeii și usturoiul. 
 
Se continuă gătirea și se asezonează cu sare și piper.
 
Se adaugă roșiile și morcovii.
 
Se adaugă praful de curry, frunzele de dafin și un strop de ulei.
 
Se adaugă zahăr brun și oțet.
 
Se adaugă 1 litru de apă și se reduce focul pentru a permite legumelor să se înmoaie și să se caramelizeze.
 
Se adaugă sosul de roșii. 
 
Amestecul ar trebui să fie foarte lichid în această etapă.
 
Se adaugă fasolea. 
 
Se gustă și se îndepărtează de pe foc. 
 
Se potrivește cu sare și piper după gust.
 
Se servește într-un bol.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!