Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Piept de rata la tigaie, cu piure de telina

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

De atatea ori am auzit un, Piept de rata la tigaie cu piure de telina, incat se impunea sa fac si eu.

Piept de rata la tigaie, cu piure de telina
Piept de rata la tigaie, cu piure de telina

Ingrediente

2 piepti de rata (cca 500 g)
sare, piper
1 telina
1 cartof mic
250 ml lapte
 
Mod de preparare

Scoatem pieptul de rata din frigider si il lasam sa ajunga la temperatura camerei. Il tamponam cu servete absorbante ca sa eliminam excesul de apa. cu un cutit bine ascutit vom cresta pielea, fara a atinge carnea insa, pe diagonala, in ambele sensuri.

Asezam carnea cu pielea in jos, in tigaia rece, si o punem la prajit. Nu folositi deloc grasime deoarce pieptul de rata isi va lasa suficienta grasime. rumenim pietul cateva minute pe ambele parti.

Asezam pieptul de rata intr-un vas termorezistent, cu pieptul in sus, si dam la cuptor la 200 grade pentru circa 10 minute.

Cat sta rata la cuptor pregatim pireul de telina. Curatam telina cubulete mici, o spalam si o punem intr-un vas. Pentru cremozitate vom adauga si un cartof pe care il curatam, il spalam cubulete si il adaugam peste telina.

Adaugam apoi laptele si completam cu apa cat sa acopere telina. Adaugam si putina sare si punem la fiert. Aveti grija ca laptele se va umfla si exista riscul sa dea pe afara.

Cand telina si cartoful sunt bine fierte le scoatem cu o supiera si le pasam. Ca sa obtinem un piure cat mai fin il trecem printr-o sita deasa.

Cand carnea de rata este gata il scoatem pe un fund, il acoperim cu folie de aluminiu si il lasam unul-doua minute sa se odihneasca. Taiem apoi pieptul de rata felii si il servim alaturi de piure de telina.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!