Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Paine cu masline si ciuperci

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Nimic nu e mai placut iarna decat mirosul de paine proaspata care se raspandeste in toata casa. Are un gust incredibil, e pufoasa, cu gauri mari si isi pastreaza prospetimea 3 zile.

Paine cu masline si ciuperci

Paine cu masline si ciuperci

Ingrediente

450ml Apa     
 
1 g Zahar
 
7g Drojdie
 
15g Sare grunjoasa
 
680g Faina alba de grau

 

Sare de mare (dupa gust)

 

Cimbru (dups gust)
 

Ciuperci (dupa gust)
 

Masline verzi (dupa gust)
 

Ulei de masline (dupa gust)

Mod de preparare

Pregatirea aluatului

Cerne faina, sarea, drojdia si zaharul intr-un vas mare. 

Fa o adancitura in centrul amestecului si toarna apa. 

Amesteca faina, incepand din exterior spre interior, pana cand aluatul capata forma unei bile. 

Cand compozitia este gata, pune-o pe o suprafata presarata cu faina si framant-o timp de 10 minute, pana cand devine omogena si elastica. 

Ca alternativa, poti folosi un robot de bucatarie pentru a framanta aluatul timp de 10 minute, la viteza mica. 

Formeaza o bila din aluat si pune-o intr-un vas din sticla, uns cu putin ulei. 

Acopera vasul cu un servet de bucatarie umezit si pune-l intr-un loc cald, pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce s-a dospit, framanta-l usor si apoi asaza-l intr-o tava si lasa-l din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul. 

Taie in doua un aluatul pregatit si dospit pentru paine. 

Modeleaza doua bucati ovale si pune-le in tavi de copt unse. 

Aplica cu pensula ulei de masline virgin si presara masline verzi, fara samburi si taiate in jumatati, si ciuperci trase in tigaie. 

Adauga putin cimbru proaspat si putina sare grunjoasa si lasa din nou aluatul sa creasca. 

Pune la copt, pana cand painea devine aurie si este patrunsa.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!