Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Mancare de varza dulce

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

O mancare delicioasa de vara-toamna, ieftina, care se face cu rosii proaspete, cimbru si la care eu am cateva trucuri deosebite-o pregatesc intr-un fel aparte si este foarte apreciata de catre toata familia

Mancare de varza dulce sau de varza proaspata, reteta cu afumatura (carnati, kaizer, sunculita, ciolan).
Mancare de varza dulce

Mancare de varza dulce

Ingrediente
  • -1 varza de 2 kg
  • -1 ceapa
  • -1 morcov
  • -1 ardei gras
  • -50 ml ulei sau untura
  • -1 ciolan sau 6-700 g de afumatura, carne, carnati
  • -2 lingurite sare
  • -jumatate lingurita rasa piper proaspat macinat
  • -1 lingurita cimbru uscat sau cateva crengute proaspat
  • -1,5 kg rosii proaspete sau suc de rosii
  • -1 frunza dafin

    Mod de preparare

    Varza se taie fideluta sau se da pe razatoare, cum va este mai la indemana. Se adauga 1 lingurita de sare si se framanta bine.

    Se lasa deoparte. Isi va lasa zeama, care se va stoarce bine si se va arunca.

    Aceasta zeama este cea care provoaca gaze si balonare, la fel ca si fasolea uscata. 🙂

    Zarzavaturile se taie cubulete, morcovul se da pe razatoare.

    Se pun uleiul sau untura in oala si se adauga carnea sau afumatura taiate felii, se rumenesc usor, dar numai cat sa-si schimbe culoarea putin, sa se rumeneasca usor la suprafata.

    Doar cat se caramelizeaza putin. Se da carnea deoparte si in grasimea ramasa, se pun legumele si se lasa cateva minute, sa fie translucide.

    Se rastoarna intr-o tava de cuptor legumele, se pune si carnea si se adauga varza bine stoarsa de zeama, 1 lingurita de sare, piperul, cimbrul si frunza de dafin. Se adauga apa cat sa acopere varza bine si carnea.

    Se pune capac si se da la cuptor. E bine sa fie capac deasupra sau folie, sa fie bine inchisa. Se lasa in cuptor la 200 de grade Celsius.

    Se verifica la 30 de minute, ca sa nu scada apa prea tare.

    Dupa 1 ora si jumatate, daca varza s-a inmuiat (asa ar trebui), se adauga rosiile date pe razatoare sau sucul de rosii si se mai baga in cuptor, dar fara capac.

    Acum se lasa sa se rumeneasca si sa intre si sucul de rosii in varza. 🙂

    Gustati si potriviti gustul de sare si piper cam la 20 de minute dupa ce adaugati sucul de rosii. .

    Se mai lasa in cuptor, ca sa se rumeneasca bine si sa se intrepatrunda si mai bine aromele si condimentele. Gatitul dureaza 2-3 ore in total, in functie de cuptor.

    Nu uitati sa pregatiti si mamaliga 🙂

    Va recomand din tot sufletul sa probati reteta, ca merita!

    Pofta Buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!