Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Friptură de miel la cuptor, marinată în iaurt cu usturoi

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

La primul Paște petrecut împreună, am pregătit această friptură de miel cu influențe libaneze. Iese un deliciu, e de notorietate că oamenii ăia chiar știu să facă mielul într-o mie de moduri, care mai de care mai delicioase.

Friptură de miel la cuptor, marinată în iaurt cu usturoi
Friptură de miel la cuptor, marinată în iaurt cu usturoi

Ingrediente

  • 1 pulpă de miel de 1,5 kg.
  • 350 de grame de iaurt gras
  • 1 lămâie
  • 4-5 căței de usturoi
  • 30 ml. de ulei de măsline
  • 1 lingură de coriandru zdrobit fin
  • 1 linguriță de sare 
  • piper după gust
  • 1,5 kg cartofi
  • 4 morcovi tineri, curățați și tăiați bucăți
  • 1 ceapă roșie tăiată bucăți mari
  • 1 praz, partea albă și cea verde deschis, tăiat rondele
  • 3-4 lingurițe de ulei de măsline
  • 2 ramuri de rozmarin
  • 4-5 rămurele de cimbru
  • sare și piper

    Mod de preparare

Se curăță cu grijă pulpa de miel de pielițele argintii și grăsimea de la suprafață, acestea fiind responsabile de mirosul care li se pare multora respingător.
 
Se insistă până când pulpa e bine degresată.

 Se spală bine lămâia cu apă caldă, se zvântă și se rade partea galbenă a cojii. 

Se curăță usturoiul. 

Se adaugă în vasul blenderului iaurtul, coaja de lămâie, corinadrul, sarea, piper măcinat după gust, cățeii de usturoi, uleiul de măsline și se mixează până când usturoiul e complet zdrobit. 

Se adaugă zeama de lămâie și se omogenizează. 

Jumătate din sosul obținut se toarnă într-un castronel sau borcan cu capac și se păstrează la frigider, îl vom servi alături de friptură.

Se pune pulpa de miel într-o pungă mare și se toarnă deasupra sosul de iaurt rămas. 

Se leagă punga așa încât să reținem înăuntru cât mai puțin aer, se masează pulpa ca să ajungă marinada peste tot și se dă la frigider pentru 8 ore.

Gătirea 

A doua zi, se scoate punga cu mielul din frigider și se lasă să revină la temperatura bucătăriei. 

Se pornește cuptorul și se fixează la 190°C. 

Opțional,

-  se poate ca deodată cu friptura să obținem și o garnitură cu legume asortate, pur și simplu amestecăm toate ingredientele din listă în tava care va sta dedesubtul cărnii în timpul gătirii la cuptor. 

Atenție,

- dacă nu puneți legume în acea tavă, așterneți-o cu hârtie de copt, ca să nu se ardă sucurile ce cad din carne în timpul coacerii!

Se așează un grătar potrivit ca dimensiuni deasupra tăvii și pe grătar, pulpa de miel bine scursă de marinadă. 

Se gătește timp de 1 oră-1 oră și 1/4, în funcție de frăgezimea cărnii și de gradul de gătire dorit. 

La jumătatea timpului de gătire se poate întoarce pulpa de miel pe partea cealaltă ca să se rumenească uniform.

Servire 

Pulpa de miel odată friptă se lasă să se odihnească timp de 15-20 de minute înainte de servire. 

Se servește alături de sosul de iaurt cu usturoi păstrat, care se înviorează cu puțin pătrunjel verde tocat (în sos se mai poate adăuga iaurt proaspăt sau lămâie, după cât de concetrat îl doriți). 

Poftă bună!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!