Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tigaie picanta cu pui si oua posate

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Nu pot sa spun decat "traiasca  carnea de pui".
De data aceasta am ales sa prepar carnea de pui la tigaie, o bunatate!

Tigaie picanta cu pui si oua posate

Tigaie picanta cu pui si oua posate

INGREDIENTE:

  • pieptul si pulpele inferioare de la un pui
  • 8 carnaciori picanti
  • 8 cartofi micuti
  • 200 gr ketchup dulce
  • 50 gr ketchup picant
  • tarhon uscat
  • busuioc verde
  • patrunjel verde
  • sare dupa gust
  • 4 oua
  • 120 ml ulei

    MOD DE PREPARARE:

    Punem intr-o tigaie, antiaderenta si incapatoare, uleiul la incins.

    Puneti o tigaie mare de aluminiu, teflonata, de 28 cm diametru si destul de adanca.

    Asezam in tigaie, pulpele si pieptul de pui portionat in doua, iar peste si printre ele vom aseza carnatii.

    Pentru inceput acoperim tigaia cu capacul si o lasam la foc mediu spre mare.

    Intoarcem din cand in cand carnea pe toate partile.

    Tinem capacul peste tigaie 8-10 minute, apoi il inlaturam si lasam sa se prajeasca frumos si carnatii, altfel sub capac doar se inabuse.

    Cartofii ii curatam, ii spalam si ii feliem in patru pe lung.

    Cand sunt gata carnatii ii scoatem cu o paleta pe un platou, iar in locul lor adaugam cartofii.

    Acoperim din nou tigaia cu capacul si intoarcem din cand in cand cartofii si carnea, pe partea cealalta.

    Nu lasam cartofii sa se prepare definitiv, doar sa se patrunda putin.

    Cand este carnea rumenita frumos si se patrunde bine, scurgem grasimea din tigaie si adaugam ketchupul, o ciupitura de tarhon maruntit si cateva frunze de busuioc.

    Cand ketchupul incepe sa fiarba pe margini, adaugam ouale sparte si acoperim tigaia cu capacul.

    Mai lasam totul pe foc, pana cand ouale prind crusta deasupra, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

    Servim cu mamaliguta si branza veche, tinuta sub felia de mamaliguta.

    Asa mancam la tara.

    Pofta buna! 

    SFAT-URI

    Nu vom adauga sare peste carne si cartofi, intrucat sunt carnatii destul de sarati si condimentati si se vor asezona si restul ingredientelor cu aromele
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!