Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Dupa atata porc, am zis sa profit de legumele verzi din piata si am trecut deja la spanac si un pic de afumtoare, cu spanac scazut.

Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Ingrediente

  • 1 kg spanac verde
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei rosu
  • 200 g afumatura
  • ulei de masline
  • 1 lingurita de pasta de tomate
  • 1 lingura faina
  • sare
  • 1 lingurita amestec de legume deshidratate fara sare
  • amestec de condimente uscate (oregano, busuioc, cimbrisor, maghiran, piper, foi de dafin)
  • 1 legatura de marar verde

    Mod de preparare

    Se curata spanacul, oprind numai frunzele sanatoase, apoi se spala in mai multe ape reci. 
     
    Il scufundam in apa clocotita si lasam sa clocoteasca un pic, apoi il scurgem si il trecem sub jet de apa rece si il lasam la scurs, apoi il tocam cu un cutit, maruntind un pic frunzele oparite.
     
    Se curata ceapa si se taie marunt, la fel si ardeiul se taie cubulete si impreuna cu afumatura taiata in bucati potrivite se calesc intr-un strop de ulei de masline, pana se inmoaie ceapa si ardeiul, iar carnea este usor rumenita.
     
    Se adauga spanacul oparit si marubtit, se sareaza dupa gust, se condimenteaza, se adauga si legumele deshirattate,se adauga o cana de apa rece,se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 20-25 minute, acoperind tigaia cu un capac.
     
    Se adauga lingurita de pasta de tomate si lingura de faina se amesteca bine si se mai adauga un pic de apa daca mai este nevoie. 
     
    Se lasa sa clocoteasca la foc mic, amestecand continuu cu lingura pana ce mancarea devine legata si cremoasa. 
     
    Se da de pe foc si adaugam mararul verde tocat fin.
     
    Servim simplu sau cu oua ochiuri deasupra, este la fel de delicios!
     
    Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!