Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Beef Wellington

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Reteta de ”beef wellington” este o  reteta clasica. Cu ceva indemanare, cu o combinatie intre aspect si gust si a aromei de ciuperci si texturii crocante a foietajului. Bucurati-va de ”beef wellington”!

Beef Wellington

Beef Wellington

Ingrediente 

  • 750g muschi – file – de vita
  • 400g palarii de ciuperci
  • 10 felii sunca 
  • 500g aluat foietaj
  • 2 galbenusuri
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1-2 linguri mustar clasic
  • sare si piper
  • optional, 1/2 lingurita cimbru proaspat, tocat

    Mod de preparare

    1. Caleste ciupercile la foc mare, amestecand mereu, pana se evapora lichidul. Toaca ciupercile cu un blender pana obtii o pasta. Distribuie pasta obtinuta intr-un strat uniform, pe o suprafata plana, pentru a se raci mai repede, asezoneaza cu sare, piper si, optional, putin cimbru tocat

    2. Muschiul de vita se scoate din frigider cu 1 ora inaintea inceperii prepararii si se curata cu un cutit bine ascutit de orice urma de membrana de la suprafata.

    3. Se incinge la foc iute o tigaie. Se asezoneaza carnea cu sare si piper, nu prea mult, pentru ca si sunca e sarata. Se adauga uleiul de masline si apoi se frige muschiuletul intreg, zvantat bine in prealabil pe suprafata cu un servet de hartie absorbanta de bucatarie. Se lasa cate 30 sec-1 min pe fiecare parte, doar cat se sigileaza (va prinde o crusta, care sa mentina sucurile in interior). Se scoate carnea, se lasa la racit si apoi se unge cu mustar.

    3. Intinde pe planul de lucru o folie alimentara si aranjeaza feliile de sunca putin suprapuse. Intinde, peste ele, pasta de ciuperci si aseaza muschiul la mijloc.

    4. Ruleaza, cat mai strans, rasucind capetele foliei. Lasa la rece 15-20min.

    5. Intinde aluatul, pe o suprafata pudrata cu faina, in forma dreptunghiulara. Scoate ruloul din folia alimentara si aseaza-l pe mijlocul aluatului. Ruleaza aluatul in jurul ruloului de carne, taind surplusul. Aseaza ruloul in tava cu partea, unde se unesc capetele aluatului, in jos. Da la frigider pana se incinge cuptorul.

    6. Cresteaza aluatul cu varful unui cutit, unge-l cu galbenus si introdu-l in cuptorul preincalzit la 200*C sau treapta 6 la gaz.

    7. Coace 20min, apoi scade temperatura la 180°C/4 la gaz si mai coace 30 min.

    8. Scoate din cuptor si lasa sa se odihneasca 10-15min. Serveste feliat, acompaniat de o garnitura, pe care o las la alegerea dumneavoastra. 

    Pofta mare!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!