Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PIEPT DE PORC CU SORICI CROCANT

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Daca va place pieptul de porc cu sorici crocant (expandat), atunci postarea aceasta este cea pe care o cautati. O sa va arat mai jos cat de usor se obtine soriciul crocant, intr-o reteta delicioasa de friptura de piept de porc, potrivita in mod special sezonului rece.

Daca va intrebati “cum poti sa gatesti pieptul de porc cu sorici crocant“, o sa va arat cat de usor se poate face acest lucru.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru piept de porc cu sorici crocant si va invit sa incercati si voi acesta reteta gustoasa:

PIEPT DE PORC CU SORICI CROCANT

PIEPT DE PORC CU SORICI CROCANT

INGREDIENTE:

piept porc – 2 kg

sare

piper

ulei

vin alb

MOD DE PREPARARE:

Am crestat soriciul fara sa tai si carnea, apoi am presarat sare si piper. Am turnat ulei, am frecat bine carnea si soriciul si le-am pus intr-o punga 8 ore, la frigider.

Dimineata am scos pieptul de porc din frigider, l-am lasat in jur de 90 minute, am sters de cateva ori cu un prosop sarea de pe sorici, apoi l-am pus intr-o tava pe fundul careia am turnat vin alb si ulei – lichidul avea aproximativ 6 mm inaltime . Am pus tava in cuptorul preincalzit la 150°C (pe ventilatie) si am copt pieptul de porc in jur de 3 ore. Am verificat din cand in cand daca mai am lichid in tava. Nu s-a evaporat foarte mult, asa ca nu am ramas fara lichid si friptura nu s-a lipit. Asa cum o sa vedeti, carnea a scazut putin in volum, iar soriciul avea culoarea frumoasa dupa 2 ore si 45 minute.

Am mutat carnea pe gratarul cuptorului, am pus o tava sub friptura din care se va scurge grasime, si am continuat sa gatesc mutand pe functia de caldura doar de sus, la 230 grade pentru 15-20 minute, pana cand tot soriciul a fost expandat si crocant. Am fost nevoita sa intorc de 2 ori bucata de carne din cuptor pentru ca acest lucru sa se faca uniform.

Am scos pieptul de porc cu sorici crocant din cuptor si l-am  lasat 10 minute sa se raceasca, apoi l-am taiat cu un cutit de paine. Soriciul este crocant, dar se poate taia usor cu un cutit.

Am avut pe post de garnitura cartofi, salata si sos de mustar cu boabe, hrean si smantana.

Foarte bun!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!