Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Sos de ciuperci cu piept de porc la cuptor

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
 
Sosul de ciuperci este potrivit alaturi de multe feluri principale cu carne. Este delicios, aromat si savuros si place tuturor. Ati putea crede ca e cine stie ce complicat sa il faceti, dar veti fi surprinsi de cat de repede poate fi gata atunci cand folositi ciuperci conservate in borcan. Oricine va putea sa il gateasca. Ciupercile cu un gust delicios în special în garnituri si în mâncăruri.
Sos de ciuperci cu piept de porc la cuptor

Sos de ciuperci cu piept de porc la cuptor

Ingrediente:

Pentru sos:

1/2 borcan 800 g ciuperci taiate
1 ceapa mica
sare, piper dupa gust
un varf de cutit de nucsoara praf
1 lingura ulei de masline extravirgin
200 ml smantana lichida pentru gatit

Pentru friptura:

1 kg piept de porc
1 pahar mare de apa (sau supa de legume)
5 catei de usturoi
boabe de piper
sare, piper proaspat macinat
3 linguri de ulei

Mod de preparare:  

Pentru friptura:

Am taiat pieptul de porc felii. Feliile le-am prajit in ulei pe toate partile, doar pentru un minut. Am stins cu apa, am adaugat toate condimentele si am lasat friptura sub capac, la cuptor, la foc mic, pentru mai mult de o ora. La jumatatea acestui timp, am intors bucatile de carne pe cealalta parte. In cazul in care se evapora tot lichidul, se mai poate adauga cate putin apa. Carnea este gata cand este bine rumenita si se desprinde usor de pe oase.

Pentru sos:
 
Intr-o oala pentru sosuri, calim o ceapa mica taiata foarte marunt, in putin ulei. Dupa ce ceapa se inmoaie (fara sa devina maro), adaugam ciupercile scurse din borcan. Lasam sa dea in clocot si adaugam samantana condimentand cu sare, piper si nucsoara.  Adaugam si putina zeama din conserva, pentru ca sosul sa nu fie foarte gros. Lasam sa fiarba cateva minut, amestecand constant si gata! 
 
Serviti imediat.

Pofta buna si ramaneti cu ochii pe noi, ca sa le puteti incerca si voi, acasa!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!