Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pui Picatta

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
 
Este vorba de o mancare cu originile in Italia, unde se pregateste cu vitel, dar si varianta cu piept de pui merita luata in calcul.
Pui Picatta

Pui Picatta

Ingrediente:
  • 600 g piept de pui dezosat
  • 40 g faina
  • 20 g parmezan ras
  • 2 - 3 linguri capere
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 150 ml vin alb demi-sec
  • 20 g unt
  • 3 - 4 linguri ulei pentru prajit
  • 1 lingurita patrunjel tocat fin
  • sare, piper, rozmarin (optional)

Mod de preparare:

Taiem pe jumatate bucatile mai groase din pieptul de pui, similar cum procedam pentru snitele. 

Batem, cu ciocanul de snitele, puiul asezat intre folii de film alimentar, pentru a proteja carnea care se poate rupe usor. 

Condientam cu sare si piper.

Amestecam faina cu parmezanul ras si cu putin rozmarin uscat. 

Dam fiecare bucata de pui prin acest amestec, scurutam surplusul si prajim in uleiul incins. 

AtentieȘ

Nu aglomerati tigaia, pentru ca altfel carnea mai mult se fierbe decat sa se rumeneasca, asa ca e mai bine sa le prajiti in mai multe transe.

Cand tot puiul este gata, turnam in tigaie vinul, zeama de lamaie si caperele scurse. 

Fierbem cateva minute, pana cand sosul scade la jumatate, dupa care dizolvam untul si sosul este gata. 

Adaugam patrunjelul tocat marunt si turnam sosul peste bucatile de carne.

 

Sosul fiind acrisor si cremos se potriveste foarte bine cu carnea de pui, aceasta mancare simpla ajungand rapid in topul preferatelor noastre.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!