Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Orez cu ciuperci

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Încă nu am descoperit un orez care să-mi placă mai mult decât cel cu ciuperci. Prin urmare, atunci când m-am trezit cu această situație la ușă, am uitat de orice planuri de testat rețete noi.

Orez cu ciuperci
Orez cu ciuperci

Ingrediente:

    • 330g ciuperci
    • 3 căței de usturoi
    • 5 crenguțe de cimbru
    • 110g ceapă
    • 100g unt
    • 130ml vin alb
    • 200g orez
    • 1 litru supă de legume
    • 2 linguri de ulei de măsline
    • 50g parmezan, ras
    • sare și piper proaspăt râșnit

Mod de prerarare:

Cu ajutorul unui cuțit curăță cotorul ciupercilor, apoi cu o pensulă de bucătărie îndepartează impuritățile de pe pălăriile ciupercilor. Dacă pălăriile nu se curață suficient de bine le poți șterge cu un prosop umed din bumbac.

Taie ciupercile în cuburi. Curăță și toacă ceapa mărunt.

Într-o tigaie încăpătoare, pune uleiul de măsline împreună cu ceapa și călește-o la foc mediu, până când aceasta se înmoaie. Adaugă orezul în tigaie și gatește încă aproximativ 2-3 minute, până ce boabele devin sticloase. Toarnă vinul în tigaie (ăsta e momentul în care detectorul de gaze o să se gândească să se afirme) și amestecă până ce acesta e absorbit.

Cu ajutorul unui polonic, începe să torni supa și să gătești amestecând, așteptând să se absoarbă tot lichidul. Apoi mai torni unul, iar amesteci, iar se absoarbe, iar adaugi – și tot așa, până rămâi fără supă.

Gustă orezul după vreo 20 de minute de când l-ai pus tigaie – trebuie să fie al dente. Dacă ți se pare că mesteci grăunțe, mai insistă cu supa. Când e aproape gata, încinge într-o tigaie 1 lingură generoasă de unt, adaugă ciupercile și gătește-i până când încep să prindă culoare. Adaugă frunzele de cimbru, cățeii de usturoi zdorbiți, asezoanează cu sare și piper apoi oprește sursa de caldură.

Când orezul este gata, adaugă untul rămas, parmezanul ras, sare, piper proaspăt râșnit, încorporează ciupercile și amestecă.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!