Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tajina de pui cu rosii cherry

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Aromele marocane mi-au invadat bucataria.

Tajina de pui cu rosii cherry

Tajina de pui cu rosii cherry

Ingrediente

4 pulpe dezosate (cu sau fara piele)
10 rosii cherry marinate
2 catei mari usturoi
1 lingura pasta de ardei
1/2 lingurita chimion macinat
1/2 lingurita coriandru boabe macinate
1/4 lingurita boia afumata
1/4 lingurita seminte fenicul
50 gr iaurt gras (10%)
3 fire patrunjel 
3 linguri ulei de pe rosiile marinate
sare, piper negru

Mos sw preparare

  1. Pulpele dezosate se taie in doua bucati egale.
  2. Intr-o tajina (sau tuci) larga, de aprox 25 cm diametru se incing cele 3 linguri de ulei (aveti grija sa luati ulei de pe fundul borcanului ca sa luati si seminte de fenicul). Se aseaza pulpele cu pielea in jos (sau zona unde a fost pielea) si se lasa pana se rumenesc putin. Le intoarceti si le rumeniti si pe cealalta parte. Nu inghesuiti carnea in vas, daca nu incap, le rumeniti in ture. Se scoate carnea din vas.
  3. Daca uleiul e foarte incins trageti 1 minut vasul de pe foc. Adaugati usturoiul si pasta de ardei si caliti totul timp de 1-2 minute, pana pasta de caramelieaza putin si usturoiul miroase placut.
  4. Adaugati condimentele (chimion, coriandru, boia afumata si fenicul) si amestecati rapid, doar pana la omogenizare.
  5. Adaugati pulpele cu tot cu sucul lasat si amestecati sa se acopere de condimente.
  6. Adaugati 150-200 ml apa (cat sa ajunga la 3/4 din inaltimea pulpelor). Rasniti piper negru si adaugati sare. Aduceti la fierbere, dati focul la mic si fierbeti cu capac pana carnea e facuta complet si moale (cca 30 minute).
  7. Cand e gata, trageti vasul de pe foc. Adaugati treptat (cate 2 linguri deoadata) sos din oala peste iaurtul amestecat cu patrunjel tocat. Omogenizati. Cand ati adaugat cam 10-12 linguri de sos, puteti turna iaurtul in vas peste pui. Amestecati rapid sa nu se branzeasca prea tare.
  8. Adaugati rosiile cherry, puneti capacul si lasati sa stea 10 minute. Gustati de sare apoi.
  9. Tajina e buna calda, cu couscous sau cu conopida fiarta/coapta.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!