Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura Somloi Galuska

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Această prăjitură de origine maghiară este foarte populară în restaurantele transilvănene, unde sunt prezentate variante care mai de care mai "îmbunătățite”. Astfel, s-ar putea să aveți surpriza de a primi o cupă care să conțină un talmeș-balmeș de frișcă și pișcoturi înmuiate în ceva sirop, lucru cât se poate de străin de Somloi Galuska.

Prajitura Somloi Galuska

Prajitura Somloi Galuska

Ingrediente:

Pentru 2 blaturi
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
Pentru sirop
  • 200 g zahar
  • 250 ml apa
  • 10 ml esenta rom
Pentru umplut:
  • 1 plic crema vanilie
  • 1 plic crema ciocolata (caramel)
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 100 g stafide
  • 100 g nuca prajita si tocata
Pentru topping:
  • 100 g unt (margarina)
  • 100 g zahar
  • 1-2 linguri cacao
  • frisca
  • gem (optional)

    Mod de preparare:

  • Se fac doua blaturi simple intr-o tava mica, asupra carora nu am sa mai insist ca toata lumea stie cum se fac.  Unul din 3 oua, 3 linguri zahar si 3 linguri faina amestecate cu 1/2 praf de copt si unul din 3 oua, 3 linguri zahar, 1 lingura cacao si 2 linguri faina amestecate cu 1/2 praf de copt.In fiecare blat adaugam cate un praf de sare cand se bat albusurile.
     
  • Dupa ce am introdus pe rand tavile in cuptorul dinainte incalzit la 160 grade, preparam cremele conform instructiunulor de pe plic.
     
  • Stafidele le inmuiem in putina apa cu esenta de rom.
     
  • Blaturile fiind subtiri se coc in 15-20 minute, le lasam sa se raceasca apoi le taiem in doua.
     
  • Pregatim siropul punand apa la fiert cu zaharul pina cand acesta se topeste. Adaugam apoi esenta de rom si lasam sa se raceasca.
     
  • Pe o farfurie intinsa punem primul blat simplu pe care il insiropam si adaugam peste crema de ciocolata, 1/2 din stafidele scurse de sirop si 1/2 din nucile prajite. Deasupra punem ce-a de-a doua parte a blatului pe care o insiropam.
     
  • Separat procedam la fel cu blatul de cacao si cu crema de vanilie.
     
  • Preparam topingul, punand bucatile de unt la topit, adaugam zaharul si cacaoa, lasam sa dea 1-2 clocote apoi lasam sa se raceasca putin.
     
  • Peste primul blat cu crema adaugam gem de caise (maciese) asezam apoi al doilea blat cu crema si turnam topingul de cacao deasupra.
     
  • Dam la rece prajitura pentru cel putin 4 ore. Ideal ar fi sa se lase la rece pina a doua zi cand va fi taiata.
     
  • A doua zi se taie in ce forma doriti.
     
  • Se orneaza cu frisca si se poate servi.
     
  • Prajitura este foarte siropoasa si trebuie sa aveti grija cum umbati cu ea.
     
  • Cu siguranta ca papilele voastre gustative vor fi incantate de savoarea acestei prajituri delicioase.
     
  • Pofta mare !
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!