Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tort de clătite cu mere caramelizate, alune de pădure coapte și sos caramel

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Este pe gustul fiecaruia, care il mananca. Este usor la gust, putin dulce, deoarece in combinatie cu caramelul, preparat din mere si alune de padure coapte, foarte dulce si aromat ii reda un sharm si un gust deosebit.

Tort de clătite cu mere caramelizate, alune de pădure coapte și sos caramel
 Tort de clătite cu mere caramelizate, alune de pădure coapte și sos caramel

Ingrediente:

Aluatul de clătite:

500 ml lapte
4 ouă mari
50 g unt
Un praf de sare
10 g zahar vanilat
500 g făină

Umplutura de mere și alune de pădure coapte:

3 kg de mere verzi
100 g unt
200 g zahăr
150 g alune de pădure coapte/nuci/migdale/etc

Sosul caramel:

150 g zahăr
115 unt
100 ml smântână cu 32% grăsime

Mod de preparare:

Clătite:

Pentru a prepara aluatul de clatite, cel mai bine este sa il facem cu ajutorul unui mixer, sau in blender. Eu pun ingredientele umede in blender, pornesc blenderul cateva secunde, dupa care si faina si pornesc blenderul din nou pentru cateva secunde. In felul acesta aluatul nu face niciodata cocoloase. Voi puteti face aluatul si cu telul, insa va trebui sa alternati faina cu ingredientele lichide si sa amestecati incet cu telul.

Daca preparati aluatul cu blenderul, atunci puneti pentru inceput laptele impreuna cu ouale, uleiul, apa calda si sarea, zaharul vanilat si esenta de rom si porniti blenderul cateva secunde pana s-au omogenizat toate. Amestecati faina impreuna cu cacaua, apoi adaugati jumatate din amestecul de faina si porniti blenderul cateva secunde. Apoi adaugati restul de amestec de faina si cacao si omogenizati din nou.

Daca preparati aluatul cu telul: intr-un castron incapator adaugati ouale, sarea si uleiul, zaharul vanilat si esenta de rom. Amestecati totul bine pana ce ouale sunt incorporate complet, apoi completati cu putin lapte. Amestecati din nou. Separat amestecati cacaoa cu faina  si puneti din acest amestec in castronul cu lichide incet-incet pana ce incorporati complet. Turnati in continuare lapte si alternati cu amestecul de faina si cacao pana obtineti o compozitie omogena.

In acest moment, veti obtine probabil o compozitie mai subtire decat cea cu care sunteti obisnuiti. Este ok. Turnati compozitia  intr-un vas inalt si dati vasul la frigider pentru 30 de minute pentru ca glutenul sa se dezvolte. Aluatul poate sa stea si mai mult la frigider, eu l-am lasat si dupa o zi pe alta si a fost ok.

Scoateti aluatul de la frigider si amestecati bine. Dupa perioada de repaos, daca vi se pare ca aluatul este prea gros, mai completati cu cateva linguri de lapte. Incingeti tigaia de clatite, dati focul mediu, adaugati cateva picaturi de ulei, distribuiti uleiul pe toata suprafata tigaii cu ajutorul unei pensule sau a unui servetel. Turnati un polonic mic de compozitie in tigaie, rotiti tigaia astfel incat sa distribuiti aluatul pe toata suprafata tigaii.

Coaceti clatita pe o parte pentru 1 minut pana ce se rumeneste usor. Intoarceti pe partea cealalta si mai gatiti 1 minut pana ce se rumeneste. Repetati operatiunea si cu restul compozititiei.

Foarte important: 

 - lasati clatitele sa se raceasca complet, dupa care va puteti apuca sa construiti tortul!

Umplutura de mere:

În timp ce se coc clătitele curățăm merele de coajă, le scoatem casa semințelor și le tăiem felii de aproximativ 3 mm grosime. Încingem o tigaie în care punem untul cu zahărul, adăugăm și merele și dăm focul pe tare până scade tot sucul rămas și încep a se carameliza. Le dăm deoparte să se răcească. Facem asta în 2-3 tranșe ca să putem gestiona merele și să nu le rupem.

Sos de caramel:

Pentru caramel vom pune zahărul într-o oală, iar când s-a topit și capătă o culoare auriu-roșcată, reducem focul la minim, adăugăm untul, amestecăm bine până se încorporează, apoi punem smântâna și mai fierbem 1-2 minute.

Asamblare:

Asamblăm astfel tortul: punem o foaie de clătită, ungem cu caramel, presărăm alune de pădure tocate grosier, felii de mere, iar foaie de clătită și tot așa până terminăm compozițiile și foile de clătite.

Simplu, nu-i așa?! Dar acum vă las să vă apucați de treabă, nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!