Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Piept de pui umplut cu orez si ciuperci – o reteta surprinzatoare

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Reteta pe care v-o propun este una dintre acele retete culinare perfecte pentru a va impresiona musafirii dar si familia, un adevarat rasfat:

Piept de pui umplut cu orez si ciuperci – o reteta surprinzatoare

Piept de pui umplut cu orez si ciuperci – o reteta surprinzatoare

Ingrediente:

  • 4 jumatati de piept de pui, fara os si piele
  • 150 de grame de orez cu bobul rotund
  • 600 de ml. de supa de pui
  • 200 de grame de ciuperci crude
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 60 ml. de bulion de rosii consistent
  • 2-3 linguri de parmezan razuit
  • 1 lingura de patrunjel verde tocat
  • 30 de ml. ulei de masline
  • 2 linguri de faina integrala
  • sare, piper

Mod de preparare:

Pentru inceput, se prepara orezul pentru umplutura: se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Jumatate din catitatea de ulei de masline se incinge intr-o craticioara. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc usor, amestecand continuu. Se adauga ciupercile spalate si taiate lamele, se amesteca si se reduce focul. Se calesc sub capac timp de 3-4 minute.

Se toarna deasupra supa de pasare fierbinte si cand da in clocot se adauga orezul. Se fierbe orezul aproximativ 10 minute, pana cand bobul este fiert si ceea ce este in vas capata un aspect cremos. Se trage de pe foc, se adauga bulionul, patrunjelul verde tocat si parmezanul.

Se amesteca pana la omogenizare, se potriveste gustul cu sare si piper, se acopera si se lasa sa se raceasca.

Se bat jumatatile de piept de pui cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si se pipereaza:

Pe fiecare snitel astfel pregatit se aseaza cate 2-3 linguri din orezul racit:

Se acopera umplutura cu marginile snitelului, formand rulouri care se fixeaza cu scobitori:

Se tavalesc rulorile prin faina. Se incinge uleiul de masline ramas intr-o tigaie incapatoare si se prajesc rulourile rapid, pe toate partile:

Se intorc cu grija, pana ce se rumenesc frumos:

Se toarna in tigaie 250 de ml. de apa fierbinte (sau supa de pui), se reduce focul si se fierb rulourile sub capac timp de 15-20 de minute:

Cand mancarea este gata, sosul trebuie sa fie scazut iar scobitorile sa iasa cu usurinta din bucatile de carne:

Se scot scobitorile si se servesc rulourile calde, alaturi de o garnitura la alegere, eu am optat pentru un sote de ciuperci cu smantana si orezul ramas presarat cu parmezan (mi-a rezultat mai mult decat a intrat in bucatile de piept de pui).

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!