Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Gratar romano-american cu porc, vita si pui

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 

Una dintre cele mai fericite întâmplări din viața unui bărbat este grătarul. Atunci când ne adunăm la un grătar cu prietenii, viața e dintr-o dată mai frumoasă, soarele mai puternic iar lucrurile devin, dintr-o dată, pozitive. Important e să avem unde să facem grătarul, pentru că vremurile în care mergeam la margine de pădure sau pe malul râului, scoțând din portbagaj măsuța și scaunele de camping au cam trecut.

Gratar romano-american cu porc, vita si pui
Gratar romano-american cu porc, vita si pui

Ingrediente:

250 g Ciuperci
 
 
400 g Bacon


500 g Carnati grill


2 - 3 bucati Dovlecei


1 kgMorcov


300 g
Frigarui de porc



3 - 4 linguri Sirop de artar


3 - 4 linguri Sos sweet chilli


4 bucati Chifle hamburger


4 bucati Hamburger


2 bucati Ceapa galbena


1 bucataRosie


1 bucataArdei gras rosu


1 bucataSalata verde


250 g Branza Mozzarella


300 g Cascaval ras


250 g Branza Cheddar


300 g Mici porc-vita


1 bucataPulpa de porc



300 g Carne de vita



300 g Carne de vita



100 ml Ulei de masline


20 g Maioneza


2 - 3 catei Usturoi


20 g Ketchup


5 g
Sare si piper




Mod de preparare

Pasul 1 (pregatirea): 

Scoatem fripturile de vita si le asezonam din belsug cu sare si piper pe ambele parti.

Intre timp, pregatim restul ingredientelor: taiem o ceapa feliute pentru hamburger, bucatele mari pentru frigarui, ardeiul feliute mici pentru frigarui, 4 felii de salata pentru hamburger, rosia feliute.

Pregatim si ciupercile: le spalam, scoatem piciorusele, pe care le putem pune intregi pe gratar, taiem baconul sau sunca de porc si facem un mix din cascaval ras, mozarella rasa si branza cheddar rasa.

Asamblam frigaruile de pui: pe fiecare bat facem cate un sir de cate o bucata de pui incadrata de o bucata de ardei si una de ceapa, apoi le ungem cu o pensula imbibata in ulei, sare si piper.

Curatam morcovii de coaja si ii invaluim in fasiile de bacon, pregatindu-i de gratar.

Taiem dovleceii feliute si ii pasam usor cu un prosop de bucatarie, sa scurga apa in exces, dupa care ii ungem cu ulei, sare si piper.

Pasul 2: 

Punem pe gratar mititeii, carnaciorii, fripturile de vita si porc, frigaruile, morcovii inveliti in bacon si hamburgerii de vita. Le tinem pe fiecare cate 4-5 minute pe fiecare parte si verificam carnea cu furculita, sa ne asiguram ca s-au patruns. Daca dorim carnea de vita mai bine facuta, o lasam inca 2-3 minute pe gratar pe fiecare parte, dar e indicat ca atat hamburgerul, cat si friptura de vita sa fie facute mediu spre bine facute, pentru a fi mai suculente.

Morcovii se lasa in jur de 20-25 de minute pe gratar incins, pentru o textura cat mai moale, timp in care se intorc constant cu un cleste, pentru a nu se arde prea tare. In ultimele 5 minute, cand baconul e deja prajit, ii ungem cu siropul de artar amestecat cu sosul sweet chilli.

Pasul 3: 

Umplem ciupercile cu bacon si mixul de branzeturi. Ciupercile se lasa pe gratar la jar mocnit timp de 5-10 minute cu gratarul acoperit, pana cand se rumenesc bine si putem infige furculita cu usurinta in lateral. Adaugam si dovleceii taiati feliute in acest punct, si-i lasam 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc bine.

Pasul 4: 

Asamblam si hamburgerii de vita: Taiem chiflele pe jumatate, si asezam in fiecare chifta chifteaua prajita pe gratar impreuna cu o felie de ceapa, o felie de rosie, o felie de branza cheddar, o felie de salata si cate o lingurita de maioneza si ketchup. Pentru un aspect mai bun si pentru a tine compozitia laolalta, putem folosi betisoare de frigarui taiate pe jumatate.

Servim cate putin din fiecare, dupa pofta. 

Spor la gratarit!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!