Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Enchilada la tigaie cu cartofi dulci

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Enchilada la tigaie cu cartofi dulci, o reteta care cu siguranta o sa va fie pe plac si pentru care o sa faceti o mica ,,obsesie”.

Este o reteta extrem de usor de preparat si foarte rapida, astfel incat in doar treizeci de minute o sa aveti o cina delicioasa si sanatoasa.

Enchilada la tigaie cu cartofi dulci

Enchilada la tigaie cu cartofi dulci

Ingrediente:

  • cartofi dulci spiralati
  • fasole neagra/rosie
  • porumb
  • tortillas de porumb sau obisnuite
  • o ceapa mica
  • usturoi
  • un sos de enchilada
  • branza sau cascaval vegetal (ori puteti folosi lactate normale daca nu sunteti vegani sau daca nu aveti intoleranta la lactoza)
  • ulei de masline.
  • optional: avocado si iaurt grecesc
  • sare, piper  si praf de chilli dupa gust.

Pentru sos:

  • 2-3 lingurite de ulei
  • 10 de grame de faina
  • 200 de grame de rosii in bulion si 150 de grame de rosii pasate
  • pudra de chilli, oregano, usturoi, sare si piper, toate dupa gust
  • o ceasca de apa

Mod de preparare:

In primul rand, preincalziti cuptorul. Apoi, apucati-va de spiralat legumele. Cartofii dulci ii puteti spirala cu ajutorul lamei pentru spirale mari sau daca ii vreti mai fini, alegeti lama pentru spaghetti. Spiralati si ceapa cu ajutorul lamei pentru panglici.

Intr-o tigaie rezistenta la temperaturi inalte (ce poate fi folosita la cuptor) puneti uleiul de masline la incalzit. Adaugati ceapa si lasati-o in tigaie pana devine transparenta si moale. Apoi, adaugati spiralele de cartofi dulci si lasati-le in tigaie aproximativ 10 minute sau pana sunt gatite ,,al dente” (nu trebuie sa fie complet moi). Presarati si usturoiul si mai lasati totul la foc timp de un minut.

Apoi, adaugati fasolea, porumbul si tortillas taiate in bucati, sosul de enchilada si o parte din branza ori cascaval. Amestecati pana se combina toate ingredientele. La final, adaugati restul de branza/cascaval si puneti tigaia la cuptor pentru aproximativ 5 minute sau pana cand se topeste branza si sosul fierbe. Puteti servi cu toppingurile optionale (avocado si iaurt grecesc).

Sosul nu este greu de preparat. Doar adaugati uleiul intr-o tigaie, puneti faina si amestecati cu un tel timp de un minut. Apoi adaugati restul ingredientelor si ceasca de apa si lasati sa fiarba aproximativ 10 minute, pana se ingroasa.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!