Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pui Marengo

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Rețeta pentru puiul Marengo a fost inventată în anul 1800. Bunătatea de rețetă rezultată l-a cucerit pe gurmand. Vrei să mănânci fără să cheltuiești o avere? Prepară puiul în stil Marengo, după pașii de mai jos.
Pui Marengo

Pui Marengo

Ingrediente

  • 8 bucăți de pui
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 2-3 roșii tăiate cubulețe
  • 200-250 g ciuperci
  • 170 ml vin alb sec
  • 50 g făină
  • 1 ceapă tocată
  • 2 căței de usturoi pisați
  • sare, cimbru și piper după gust
  • pătrunjel (opțional) pentru servit
Mod de preparare:

Încinge uleiul într-o tigaie care nu lipește. Pune și untul în el. Între timp, asezonează bucățile de pui, dă-le prin făină și pune-le la rumenit. Când s-au făcut pe toate părțile, scoate puiul deoparte și adaugă ceapa și usturoiul în tigaie. Amestecă și lasă totul la făcut la foc mic, 5 minute.

Adaugă vinul alb peste și combină-l cu sosul (fie el și întărit pe tigaie) rezultat. Adaugă roșiile, pasta de roșii, cimbrul și bucățile de pui. Acoperă totul și lasă să se facă la foc mic timp de 30 de minute.

Adaugă ciupercile, amestecă ușor și mai lasă 15 minute. Pune și pătrunjelul înainte să dai totul de pe foc.

Poți servi puiul cu un orez, cartofi copți aromatizați sau niște cartofi duchesse.

Opțional, poți adăuga spre final 2 linguri de cognac.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!