Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Bors cu mazare proaspata si ciolan afumat de porc

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Acest preparat pe placul oricui: conține multă afumătură și legume proaspete. În plus, este acrit natural cu borș...

Bors cu mazare proaspata si ciolan afumat de porc

Bors cu mazare proaspata si ciolan afumat de porc

INGREDIENTE:

  • 700 grame de ciolan afumat de porc (dezosat)
  • 250-300 grame de mazăre proaspătă
  • 4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 2 cepe
  • 1 roșie mare (sau două medii)
  • ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa și roșia
  • 1,5 litri de borș natural
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel

MOD DE PREPARARE:

Se curăță rădăcinoasele, se spală, se mărunțesc și se pun la fiert, cu 4 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă.

Mazărea se clătește în câteva ape, după ce a fost scoasă din păstăi și se pune la fiert, până ce dă în clocot, câteva minute, după care se strecoară și se adaugă în oala cu rădăcinoasele.

Ciolanul afumat de porc se spală, se porționează și se adaugă în oala de ciorbă.

Când ciorba scade la fiert, se completează cu apă caldă.

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient, la foc mic.

Se spală roșia, se taie mărunt și se călește în tigaie, peste ceapă, după care se toarnă în oala de ciorbă.

Se alege, se spală, se zvântă și se taie frunzele de pătrunjel.

Se adaugă și borșul natural în ciorbă, se condimentează cu sare și piper și după încă un clocot-două, se oprește focul de la aragaz.

Se presară pătrunjel tocat, se acoperă oala cu borș cu capacul și peste 10 minute se poate servi.

SFAT:

Pentru că ciolanul afumat de porc este și fiert, nu va fi necesară fierberea lui îndelungată.

Nu tăiați mărunt ciolanul afumat, ci porționați-l în bucăți potrivite.

Nu prăjiți ceapa, ca să nu devină amară, ci căliți-o doar puțin, în ulei suficient și la foc mic, ca să devină transparentă și dulce.

Este bine ca mazărea să dea în clocot separat, înainte de a fi pusă în oala de ciorbă, pentru a mai pierde din gustul său foarte puternic.

Presărați pătrunjelul tocat după ce ați oprit focul de la aragaz.

Serviți ciorba caldă, după ce ați lăsat-o să "se odihnească" timp de 10 minute.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!