Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

uri Mini eclere cu crema de vanilie

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 

Aceste delicii se bucura de popularitate in toata lumea, iar glazura de ciocolata confera desertului o aroma aparte.

Despre aceste minieclere nu pot sa va spun decat ca dispar foarte repede de pe platou.
Oricate as face, niciodata nu sunt de ajuns.

Mini eclere cu crema de vanilie


Ingrediente:
  
500ml de apa
200g de unt
300g de faina tip 480
10 oua
Un strop de sare

Pentru crema:
 
1 l lapte 
15 linguri zahar pudra
200 gr faina alba
6 oua
1 plic gelatina
3 plicuri zahar vanilat
esenta de vanilie
 
Glazura:
 
200 gr ciocolata
150 ml smantan
Mod de preparare:
 
Incepem prin a pune pe foc apa cu untul taiat cubulete si sarea.
Cand incepe sa fiarba, se trage de pe foc, si se pune toata faina amestecand cu o lingura de lemn sau un tel.
Se lasa cateva minute sa se raceasca, iar apoi se pun intr-un vas mai mare.
Amestecam aluatul cu mixerul la viteza mica, si adaugam ouale unul cate unul.
Dupa ce am pus toate ouale, mai mixam aluatul rezultat inca 10-15 minute.
Cu ajutorul poshului formam mini eclere in tava tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptor la 180-190 grade cca 20-25 minute.
 
Crema de vanilie:
 
Separam albusurile de galbenusuri. 
Galbenusurile le frecam bine cu 6 linguri de zahar si faina, adaugand cate putin lapte rece cat sa se omogenizeze. 
Restul de lapte se pune la foc.
Gelatina se pune la hidratat cu 2-3 linguri de apa rece.
Cand laptele fierbe, se trage de pe foc si se adauga compozitia de galbenusuri amestecand continuu, pana la obtinerea unei creme consistente, la care se adauga esenta de vanilie, zaharul vanilat si se da deoparte.
Se adauga si gelatina in crema calda si se amesteca pana la dizolvare.
Albusurile se bat spuma tare, se adauga si cele 6 linguri de zahar ramas si se continua baterea pana la obtinerea unei bezele tari. 
Se adauga bezeaua la crema de galbenusuri fierbinte, si se amesteca de jos in sus pana la incorporarea completa a bezelei.
Veti obtine o crema spumoasa.
Crema se pune intr-un posh.
Cu cutitul faceti o gaurica mica in spatele fiecarei coji de ecler.
Cu ajutorul poshului, unpleti fiecare coaja cu crema de vanilie.
Din ingredientele de mai sus mi-au iesit cca 50 coji.

Glazura:
 
Smantana si ciocolata rupta in bucatele se pun intr-o craticioara pe foc mic amestecand mereu pana se topeste ciocolata si se face o crema lichida.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, astfel se mai si solidifica.
Se trec eclerele prin glazura.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!