Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Specialitate muntenească

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Pentru prânzul de tradiție care să-l aibă pe acel vino-ncoace și care să se lase cu laude, pregătește o specialitate muntenească cu ciuperci, care îmbină tot ce are această regiune mai gustos și mai hrănitor. Până și aranjarea farfuriei, strat după strat, parcă spune o poveste despre simplitate și diversitate. La acest preparat, decizia gustului și a armoniei din farfurie este în mâinile tale. Mult spor și creativitate!

Specialitate muntenească

Specialitate muntenească

Ingrediente:

Pentru aluat:
  • 500 ml lapte
  • 3 ouă
  • 3 linguri sifon
  • 1/4 lingurita sare
  • ulei
  • 10 linguri vârf de făină
Pentru compoziţie:
  • 500 g ciuperci proaspete sau din conservă
  • piper
  • 1 ceapă
  • 450 g smântână
Pentru decor:
  • frunze de salvie
  • 2 roşii

    Mod de preparare:

    1. Se încinge o tigaie de teflon şi se unge cu ulei. Se toarnă amestecul cu un polonic, în tigaie, mişcând-o circular, astfel încât aluatul să se întindă uniform. Se prăjeşte fiecare clătită aproximativ 2 minute pe fiecare parte, până capătă o culoare aurie.

    2. Într-un castron, se amestecă cu mixerul făina şi ouăle. Treptat, se adaugă laptele şi sifonul, amestecând continuu. Se adaugă sare şi se amestecă până capătă consistenţa unei smântâni.

    3. Se taie ceapa mărunt şi se prăjeşte în puţin ulei de măsline. Se adaugă ciupercile feliate, se acoperă cratiţa şi se lasă la înăbuşit aproximativ 15 minute.

    4. Se aşază pe un platou prima clătită, peste care se întinde un strat de smântână şi unul de ciuperci. Se repetă operaţiunea cu următoarele straturi, până se consumă toate ingredientele.

    5. Se garniseşte cu roşii şi frunze de salvie. Se serveşte ca atare sau ca garnitură.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!