Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cosulete cu crema din lapte de migdale

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 

Cosulete cu crema din lapte de migdale: un desert de post, simplu, aratos si usor de preparat. O reteta explicata pas cu pas, pentru o reusita garantata.

Cosulete cu crema din lapte de migdale

Cosulete cu crema din lapte de migdale

Ingrediente:

 
Pentru aluatul:
  • 500 g faina
  • 100 ml ulei de florea soarelui
  • 150 g zahar
  • 1plic de zahar vanilat
  • 150 ml apa minerala
  • 1 plic de praf de copt
  • un praf de sare
Pentru crema:
  • 1litru lapte de migdale
  • 80 g amidon de porumb
  • 125 g zahar
  • 125 g margarina
  • 1 plic zahar vanilat
Pentru decor:
  • capsuni
  • afine
  • menta

    Mod de preparare:

    Intr-un bol se pune apa minerala se adauga zaharul, zaharul vanilat si se amesteca bine pana se dizolva apoi se adauga sarea, praful de copt si uleiul.

    Omogenizam ingredientele dupa care incorporam faina, framantam pana aveam un aluat nelipicios.

    Lasam aluatul 15 minute sa se odihneasca in frigider, dupa care il trecem pe masa de lucru si il intindem aproximativ de 3-4 milimetri.

    Decupam cu forme rotunde sau in forma de floare apoi le asezam cu grija apasand usor in formele de cosulet unse inainte cu margarina.

    Se introduc in cuptorul preincalzit in prealabil pentru circa 35 minute la o temperatura de 180 de grade Celsius.

    Crema:

    Laptele se pune la fiert. Intre timp adaugam zaharul, amidonul si zaharul vanilat intr-o cratita cu fund dublu amestecam cele doua ingrediente.

    Dupa ce laptele s-a fiert il adaugam in fir subtire in cratita si ametecam frenetic pana se incorporeaza si devine o crema omogena.

    Asa fierbinte o acoperim cu o pelicula transparenta direct pe crema (pentru nu a face crusta) si o introducem in frigider.

    Dupa ce s- a racit o amestecam cu margarina in prealabil mixata. Cu ajutorul unui pos umplem cosuletele cu crema rezultata apoi decoram cu fructe si menta.

    Va urez spor la gatit si Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!