Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Garnitura galuste de cartofi in sos picant

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Și acum, rețeta, care sper să vă fie de folos, cu atât mai mult cu cât e una din cele mai ingenioase și în același timp gustoase variante de reciclare ale unui piure de cartofi rece.

Garnitura galuste de cartofi in sos picant
Garnitura galuste de cartofi in sos picant

Ingrediente:

  • 4 cartofi medii
  • 50 g unt
  • 50 g telemea
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • sare si piper
  • Pentru sos:
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • sare si piper
  • oregano
  • 100 g cascaval pentru tavalit galustele
  • patrunjel verde pentru servit
    Mod de preparare:
    Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. 
    Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata. 
    Se pun intr-un castron si se paseaza cu untul moale. 
    Piureul obtinut se amesteca impreuna cu oul, telemeaua rasa si faina. 
    Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. 
    Ceapa se toaca marunt, usturoiul se piseaza. 
    Se amesteca si se toarna peste ele sucul de rosii. 
    Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano si se omogenizeaza. 
    Sosul obtinut se toarna intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. 
    Cu mainile umede se formeaza galustele din pasta obtinuta. 
    Se tavalesc prin cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici si se pun una langa alta peste sosul din tava. 
    Se da tava la cuptor, la foc mediu pana se rumenesc. 
    Se servesc calde presarate cu patrunjel verde tocat.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!