Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Stromboli

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Unii zic că e o pizza rulată, alții spun că e sandwich. Oricum i-ai spune, Stromboli (inventat cam prin anul 1950) e o gustare extraordinar de bună, care a cucerit oameni din întreaga lume. Straturi-straturi delicioase de brânzeturi, șuncă afumată, salam ușor picant, învelite într-un aluat crocant și fierbinte.

Stromboli

Stromboli

Ingrediente:

  • aluat de pizza
  • salam
  • șuncă
  • salam pepperoni
  • provolone/gorgonzolla
  • mozzarella
  • parmezan
  • gălbenuș de ou
  • ulei de măsline
  • sos de pizza

Mod de preparare:.

Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.

  1. Fă blatul de pizza conform instrucțiunilor simple de mai jos.

    Ingrediente

  2. 300 g făină
  3. 3 linguri ulei de măsline
  4. 1 lingură zahăr
  5. 1 plic drojdie uscată
  6. 1 praf de sare

Mod De Preparare

Rețetă simplă pentru aluat de pizza clasic:

Amestecă făina și sarea cu uleiul şi zahărul. Diluează drojdia uscată cu puţină apă caldă şi pune-o peste făină.

Frământă bine totul până obţii un aluat omogen, apoi presară puțină făină deasupra aluatului de pizza şi lasă-l la crescut într-un vas acoperit cu un prosop de bucătărie curat.

Când a crescut îndeajuns, aluatul se întinde cu sucitorul și se taie după cum dorești..

2 Întinde-l cu un sucitor pe un fund de lemn presărat cu făină, cât mai dreptunghiular posibil (nu rotund, ca pentru pizza). Unge-l cu sos pentru pizza (rețeta mai jos).

  1. Ingrediente

  2. 2 linguri ulei de măsline
  3. 6 căței de usturoi tăiați felioare subțiri/tocați
  4. 750-800 g roșii la conservă
  5. 1 praf de ardei iute
  6. sare, oregano, piper
  7. 1 crenguță de busuioc proaspăt

Mod De Preparare

Încinge uleiul de măsline într-o cratiță. Adaugă usturoiul tăiat/tocat și sotează-l 1 minut., amestecând continuu. Adaugă roșiile tocate bine, sare, oregano, piper, praf de ardei iute și amestecă bine. Pune crenguța de busuioc la suprafața sosului și împinge-o cu lingura înăuntru. Atenție, nu o tăia/toca, deoarece o vei scoate la final.
  1. Pune în mijloc  câte un strat de fiecare carne în parte, lăsând pe cât posibil, de jur împrejur, marginile libere, ca să poți împături aluatul la final. Adaugă și brânzeturile – mozzarella, provolone,gorgonzolla (rase sau tăiate felii).
  2. Bate oul cu puțină apă și unge cu el marginile lăsate libere.
  3. Rulează ușor – începând dintr-o singură parte, desigur – și la final unește bine marginile ca să izolezi bine umplutura și împăturește marginile dedesubtul aluatului.
  4. Pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropește cu ulei de măsline (dacă vrei, poți presăra deasupra și puțin parmezan, oregano sau praf de usturoi) și dă la cuptor pentru 20-25 de minute.
  5. Taie felii și servește cu sos marinara alături.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!