Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Salam de ciocolata cu piersici

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 

Chocolate salami este o reteta specifica Italiei si Portugaliei, si este practic un dulce foarte popular. Care este ingredientul de baza? Pe care eu le-am inlocuit cu delicioasele piersici din compot. Salamul de biscuiti cu ciocolata si piersici este  usor de facut si este potrivit pentru orice ocazie. Va recomand si varianta aceasta.

Salam de ciocolata cu piersici

Salam de ciocolata cu piersici

Ingrediente:

300 gr ciocolata amaruie
200 gr unt
150 gr biscuiti simpli
30 ml rom
5-6 piersici Sun Food
100 gr zahar pudra

Mod de preparare:

Rupem ciocolata cubulete, taiem untul cuburi si le punem intr-un vas, la foc mic. Amestecam continuu pana cand ciocolata si untul sunt bine topite si apoi dam deoparte.

Punem piersicile din compot intr-o sita, la scurs.

Intr-un bol maruntim biscuitii.

Turnam peste ei ciocolata si untul topite.

Adaugam romul si piersicile taiate cuburi. In loc de rom puteti adauga lichior amaretto.

Amestecam pana la omogenizare apoi lasam deoparte sa se raceasca si sa se intareasca usor, ca sa putem modela salamul.

Asezam compozitia pe o folie si rulam strans apoi strangem la capete, astfel in cat sa formam un baton asemanator batonului de salam. Dam la frigider cateva ore, de preferat peste noapte.

Scoatem salamul de ciocolata din folie si il dam prin zahar pudra astfel incat sa acoperim toata suprafata. Legam apoi batonul cu sfoara alimentara.

Taiem felii cu un cutit foarte bine ascutit.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!