Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Lipie Naan

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Cea mai simpla reteta de lipie. Si are o savoare minunata! sunt moi, aromate, cu siguranta vor fi pe placul tau.

Lipie Naan

Lipie Naan

Ingrediente:


250 grame faina

90 ml apa

140 grame iaurt cremos

4 grame sare

4 grame drojdie uscata



Pentru uns:



60 grame unt

2 catei usturoi

1/2 lingurita mix ierburi italienesti

un praf de sare

 

Mod de preparare:

Se pun in vasul robotului (sau intr-un bol) toate ingredientele. Se framanta cam 5 minute pana aluatul este neted. Acesta trebuie sa fie usor lipicios. Daca folositi un iaurt mai putin gras, aluatul va fi prea lipicios. De aceea recomand un iaurt grecesc, cremos, cu 10 % grasime.
Pudram bine aluatul cu faina si il lasam intr-un loc calduros 10 minute.


Pe o plansa pudrata cu faina punem aluatul si il impartim in 6 bucati egale. Apoi ii dam o forma rotunda si le acoperim cu un prosop de bucatarie. Intre timp topim untul, adaugam usturoiul razuit si condimentele.

 
Punem o tigaie pe foc la incins, focul sa fi puternic la inceput. Intindem cu sucitorul o bucata de aluat cu grosimea de 3 mm.

O punem la prajit in tigaie, pana incep sa se umfle, nu dureaza mult, daca focul e prea tare, puteti sa il faceti mai mic. Dupa ce s-a rumenit pe o parte, o intoarcem si pe cealalta parte. Ungem parte rumenita cu amestecul de unt.


Dupa ce e coapta se pune pe o farfurie si se coc la fel si celelalte ramase. Se servesc imediat, alaturi cu tocanite, curry, hummus sau chiar simple.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!