Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ciulama de ciuperci

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
 
Ciulama de ciuperci, reteta simpla, de post, a fost una dintre mancarurile mele. Cu mamaliga sau paine alaturi, sa adun tot sosul din farfurie!
Ciulama de ciuperci
Ciulama de ciuperci
Ingrediente:
  • 1 kg ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 1-2 catei de usturoi (optional)
  • 3-4 linguri ulei
  • sare, piper, nucsoara
  • marar si patrunjel proaspat
  • 1 lingura de faina

    Mod de preparare:

    Intr-o cratita se pune uleiul, se adauga ceapa taiata marunt, morcovul ras si 50 ml de apa si se lasa la inabusit, la foc mic, pana scade apa.

    Se adauga acum ciupercile, daca sunt mai mari se taie felii, jumatati, in 4, cum preferati, iar daca sunt micute, se pot lasa intregi.

    Se presara sare acum si se pune capacul, se lasa sa se inabuse la foc mic. De la sare, ciupercile isi lasa zeama, deci nu mai e nevoie sa se adauge apa.

    Cand a scazut apa, gustati ciupercile si daca vreti sa fie mai patrunse, mai adaugati putina apa (cam 50 ml) si lasati la fel, acoperit si la foc mic, sa se mai inabuse.

    Se amesteca 1 lingura de faina cu 100 ml de apa si se toarna peste ciuperci. Acum se adauga piper, nucsoara si usturoi pisat marunt.

    Se amesteca si se lasa sa dea in clocot, apoi se opreste imediat focul.

    Se presara verdeata taiata fin.

    Se serveste calda sau rece, cu verdeata tocata deasupra, se poate servi cu mamaliguta calda sau paine proaspata, daca nu sunteti la dieta.

    Sfat:

    Pentru nimic in lume sa nu serviti alaturi paine calda, sa nu inmuiati painea in sosul acela gros si dulce-parfumat, pentru ca da dependenta si s-a dus pe apa sambetei dieta!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!