Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Chiroste de post cu cartofi si ceapa prajita

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Aceasta mancare nu inseamna doar un preparata de post ci chiroste de post cu cartofi si ceapa. Cam asta e cu chirostele de post si cu mancarea facuta de mine. Ceva simplu, bun si de cele mai multe ori fara carne.

Chiroste de post cu cartofi si ceapa prajita

Chiroste de post cu cartofi si ceapa prajita

Ingrediente:

  • 350g faina
  • 200 ml apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • 4 cartofi mari
  • 2 cepe mari
  • 50 ml ulei
  • piper
  • cateva fire chivas sau ceapa verde (pentru decor)

Mod de preparare:

Punem cartofii la fiert in coaja, in apa rece.

Ceapa se curata, se toaca si se caleste in ulei. Calirea va fi usoara iar la sfarsit se adauga doua linguri de apa. Se amesteca, se lasa sa dea 1-2 clocote si se opreste focul.

Pregatim aluatul amestecand faina, apa si sarea. Aluatul trebuie sa mai tare si se intinde subtire. El poate fi intins cu sucitorul sau la masina de paste.

Cartofii fierti si raciti se piseaza si se amesteca cu sare, piper si jumatate din cantitatea de ceapa prajita.

Aluatul se intinde subtire si se taie in forme patrate. In fiecare patrat se pune cate o lingura de umplutura. Indoim marginile patratului astfel incat forma obtinuta sa fie un triunghi. Marginile triunghiului se preseaza bine cu degetele asa incat sa fie bine lipite.

Fierberea chirostelor

Intr-o oala mare se pun 3-4 litri de apa cu sare. Cand apa incepe sa fiarba chirostele (numite si coltunasi) se pun usor si se amesteca cu o paleta pentru a nu se lipi intre ele. Miscarea de amestecare este una lejera.

Ele se fierb cam 15-20 de minute. Pentru siguranta va recomand sa scoateti o chirosca din oala si sa gustati din ea.

Chirostele se scurg bine de apa intr-o sita si apoi deasupra se toarna restul de ceapa calita. Se amesteca imediat pentru a evita lipirea lor. Pentru un plus de culoare am adaugat putin chivas tocat marunt.

M-as bucura sa le incercati si sa simtiti putin din gustul 

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!